ΤΟΠΙΚΑ

«Μένουμε Ελλάδα» απαντούν οι Βολιώτες

μένουμε-ελλάδα-απαντούν-οι-βολιώτε-493487

Τα ελληνικά νησιά μονοπωλούν σταθερά το ενδιαφέρον των Βολιωτών, οι οποίοι επιλέγουν σε ποσοστό 70% περίπου ήλιο και θάλασσα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ενώ το 30% περίπου κινείται εκτός εθνικών τειχών ενόψει Δεκαπενταύγουστου. Παρά την υπάρχουσα οικονομική κρίση, που έχει σαφή αντίκτυπο και στο τουριστικό πεδίο, η πλειοψηφία των φίλων των αποδράσεων ακολουθεί την οδό των φθηνών διακοπών, συμπτύσσοντας τη διάρκεια παραμονής στο θέρετρο της επιλογής τους. Ενόψει Δεκαπενταύγουστου η πλειοψηφία επιλέγει διάφορα νησιά όπως Κρήτη, Κω, Κύθηρα, Ιόνια νησιά, αλλά και τις Βόρειες Σποράδες, που έχουν και φέτος την τιμητική τους. Σε ό,τι αφορά το εξωτερικό, οι λάτρεις των ταξιδιών επιλέγουν την Ευρώπη αλλά και πιο μακρινούς προορισμούς, όπως ο Αγιος Δομίνικος, μηδέ εξαιρουμένης της Σκανδιναβίας. «Η οικονομική κρίση σαφώς μάς έχει αγγίξει, αλλά διαπιστώνω ότι ο κόσμος είναι αποφασισμένος να υπερπηδήσει αυτό το δύσκολο σκαλοπάτι, με αποτέλεσμα να απολαμβάνει τις διακοπές του, που μπορεί μεν να είναι φθηνότερες και να διαρκούν λιγότερες μέρες, αλλά δεν τις στερείται, γιατί τις θεωρεί ανάσα και γέμισμα μπαταριών για τον υπόλοιπο χρόνο» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Κορωναίου, του ομώνυμου ταξιδιωτικού γραφείου, και προσθέτει «το γεγονός αυτό σημαίνει ότι μπορεί να στερήθηκαν οι πελάτες μας άλλα αγαθά ενδεχομένως, αλλά δεν στερήθηκαν τις διακοπές τους».

Η κίνηση ξεκίνησε από τις 20 Ιουλίου και «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο τού να είναι τα πάντα καλυμμένα, εισιτήρια και καταλύματα, μέχρι το τέλος του Αυγούστου» υπογραμμίζει η κ. Κορωναίου. Οι ηλικίες των συμπολιτών που έσπευσαν να «αποδράσουν» από το κλεινόν άστυ ενόψει Δεκαπενταύγουστου, ποικίλουν από 30 ετών και άνω και οι κρατήσεις αφορούν είτε σε μεμονωμένα άτομα είτε σε οικογένειες. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα επελέγη η αεροπορική μετάβαση λόγω φθηνότερου κόστους σε σχέση με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, περιορίζοντας με αυτό τον τρόπο το κόστος των φετινών διακοπών.

Παράλληλα όμως υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον και προς την πλευρά των παραλίων της Μικράς Ασίας και την Κωνσταντινούπολη και όπως τονίζει η κ. Κορωναίου «υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για το επιδοτούμενο πρόγραμμα που αφορά στο ταξίδι στη γη της Ιωνίας, ενώ θα υπάρξουν και άλλα επιδοτούμενα προγράμματα που αφορούν στην Ισπανία, το Λονδίνο, την Κύπρο, για πιο φθηνές διακοπές». Σε γενικές γραμμές πάντως οι ταξιδιώτες επιλέγουν φθηνά πακέτα διακοπών, ενώ όπως εκτιμά η κ. Κορωναίου «πιστεύω ότι θα υπάρξει μελλοντικά κάμψη, διότι θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο οι καταστάσεις από τον Σεπτέμβριο και μετά, αλλά μέχρι αυτή την στιγμή η υπάρχουσα κίνηση δείχνει ότι ο Έλληνας δεν το βάζει εύκολα κάτω. Ρυθμίζει έτσι τη ζωή του, καταλήγει η ομιλούσα, ώστε να απολαύσει και τις διακοπές του».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου