ΤΟΠΙΚΑ

Tριμερής για τα οφειλόμενα στον Καλλιτεχνικό

tριμερής-για-τα-οφειλόμενα-στον-καλλιτ-491499

Σε τριμερή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Αυγούστου στην Επιθεώρηση Εργασίας στις 11 το πρωί, Δήμος Βόλου και Καλλιτεχνικός Οργανισμός θα αναζητήσουν λύσεις στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του ΚΟΔΒ.

Στην τριμερή έχουν κληθεί να παραστούν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Απ. Φοινικόπουλος ως εκπρόσωπος του ΚΟΔΒ, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στον Καλλιτεχνικό, καθώς και εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Eν τω μεταξύ χθες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι του Καλλιτεχνικού Οργανισμού προχώρησαν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, καθώς από το Δήμο Βόλου διεκδικούν την καταβολή του επιδόματος αδείας και το μισθό του Ιουλίου.

Νωρίτερα στις 11 το πρωί, υλοποιώντας πρόσφατη απόφαση συνέλευσής τους, αρκετοί εργαζόμενοι του ΚΟΔΒ συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο Βόλου, σε μια παράσταση διαμαρτυρίας προκειμένου να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους οφείλονται.

Εκπρόσωποί τους με επικεφαλής την πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Πέπη Αγραφιώτου, καθώς και εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών του Ωδείου Βόλου είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση με το δήμαρχο Αλ. Βούλγαρη, με τον οποίο συζήτησαν το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Οπως ανέφερε μετά τη συνάντηση η κ. Αγραφιώτου, ο δήμαρχος τούς είπε ότι είναι γνώστης του προβλήματος και ότι καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου το επίδομα αδείας να καταβληθεί στους εργαζομένους του Καλλιτεχνικού.

Τους ανέφερε ωστόσο ότι υπάρχει πρόβλημα με τον επίτροπο, που δεν υπογράφει την πίστωση στο ένταλμα πληρωμής ώστε τα χρήματα να δοθούν στους εργαζόμενους και ως εναλλακτική λύση πρότεινε να υπογράψει ο ίδιος ένα έγγραφο και από το ταμείο του Δήμου να δοθούν στους εργαζομένους 25.000 ευρώ έναντι, προκειμένου να πληρωθούν τα επιδόματα αδείας.

Αυτό όμως τελικά δεν το αποδέχτηκε ο ταμίας του Δήμου και οι εργαζόμενοι κατέληξαν στην Επιθεώρηση Εργασίας, κάνοντας καταγγελία.

Για το Ωδείο

Επίσης η κ. Αγραφιώτου έκανε γνωστό ότι θα γίνει επανεξέταση της πρότασης των εκπαιδευτικών του Ωδείου Βόλου, που είχε κατατεθεί με στόχο τον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων του Ωδείου, καθώς γονείς απειλούν πλέον ότι δεν θα ξαναστείλουν τα παιδιά τους εκεί.

Ειδικότερα είχε προταθεί να σταματήσει το Ωδείο να έχει έναν καθηγητή για κάθε ένα παιδί και να έχει τουλάχιστον δύο με τρία.

Ομως μπροστά στις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν ήδη από γονείς τα παιδιά των οποίων προετοιμάζονται για να πάρουν το δίπλωμά τους, θα γίνει επανεξέταση του θέματος.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου