ΤΟΠΙΚΑ

Κόπηκε το νήμα της ζωής για την Α. Καστρουνή

κόπηκε-το-νήμα-της-ζωής-για-την-α-καστρ-499240

Κόπηκε χθες το νήμα της ζωής για την Άννα – Σοφία Καστρουνή, πρώην Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου Νέας Ιωνίας, μετά από πολυετή μάχη με την επάρατο σε ηλικία 64 ετών.
Η Άννα Καστρουνή, αρχιτέκτονας μηχανικός, μπήκε στο Δήμο Νέας Ιωνίας το 1983, σε μία περίοδο όπου οι υπηρεσίες του Δήμου ήταν υποστελεχωμένες. Με την επιστημονική της επάρκεια και τη μειλιχιότητά της η Άννα Καστρουνή κατόρθωσε να βάλει το στίγμα της σε μία πλειάδα από έργα που αποτυπώνουν το σύγχρονο παρόν της πόλης. Δικά της σχέδια είναι σημαντικά δημοτικά έργα όπως το Βασδέκειο, η εξωτερική όψη του Κολυμβητηρίου, τα κτήρια του πρώην ΔΟΚΠΥ και το Κέντρο Παλιννοστούντων στα Προσφυγικά, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, ο Β ΄ Παιδικός Σταθμός στην οδό Μ. Παπαρρήγα, πολλές πλατείες,καθώς και παρεμβάσεις στο Πολιτιστικό Άλσος.
Η Άννα Καστρουνή ήταν επίσης Διευθύντρια και στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Νέας Ιωνίας. Συνταξιοδοτήθηκε από το Δήμο Νέας Ιωνίας το 2006. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 10 το πρωί από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στο Βόλο. Η σορός της θα είναι εκτεθειμένη στην εκκλησία μισή ώρα πριν την εκφώνηση της επικήδειας ακολουθίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου