ΤΟΠΙΚΑ

Απεργία γιατρών για τα λεφτά των εφημεριών

απεργία-γιατρών-για-τα-λεφτά-των-εφημε-492275

Την απόφαση να ξεκινήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις μέσα στο μήνα αλλά και από αρχές Σεπτεμβρίου έλαβαν χθες οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου κατά τη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης. Οι γιατροί διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των εφημεριών τους από τον Απρίλιο, αλλά και για το νέο εφημεριακό καθεστώς που θα ισχύσει από 1η Σεπτέμβρη.

Ενημέρωση για όλα τα προβλήματα που απασχολούν το εθνικό σύστημα υγείας και ειδικότερα το Νοσοκομείο Βόλου πραγματοποίησε χθες το πρωί η τοπική Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Μοσχοτζόπουλο οι γιατροί θα εξαντλήσουν όλα τα νόμιμα μέσα για να λάβουν τα χρήματα των εφημεριών τους για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο που ακόμη δεν τους έχουν καταβληθεί.
Μάλιστα δεν αποκλείεται και η στροφή στη Δικαιοσύνη, καθώς η καθυστέρηση είναι πολύ σημαντική.
Ταυτόχρονα οι γιατροί μίλησαν για το νέο πρόγραμμα εφημεριών που θα ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου. Αυτό καταρτίζεται από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και οι γιατροί με βάση το σταθερό επίδομα εφημέρευσης που θα λαμβάνουν θα πρέπει να διενεργούν επτά εφημερίες το μήνα.
Αυτό όμως θα έχει ως αποτέλεσμα πολλές κλινικές να ξεμένουν από γιατρούς, όπως η χειρουργική κλινική.
Στην περίπτωση δε που χρειαστεί ο γιατρός να εφημερεύσει παραπάνω, τότε θα πρέπει να πληρώνεται από το Νοσοκομείο.
«Για τα κενά που είναι σίγουρο ότι θα παρουσιαστούν υπεύθυνοι δεν θα είναι οι γιατροί αλλά οι διοικήσεις των νοσοκομείων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσχοτζόπουλος.
Μετά τις 20 Αυγούστου, όταν και οι περισσότεροι γιατροί θα επιστρέψουν από τις καλοκαιρινές τους άδειες, αναμένεται να εφαρμοστούν τα μέτρα πίεσης που αποφάσισε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Βόλου και για τα δύο ζητήματα που συζητήθηκαν χθες στη συνέλευση.

Μέτρα για τα κουνούπια
Στο μεταξύ κανένα κρούσμα εγκεφαλίτιδας δεν έχει παρουσιαστεί στο Αχιλλοπούλειο, παρ’ όλα αυτά έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα δωμάτια και τους θαλάμους ειδικές συσκευές με ταμπλέτες που απωθούν τα κουνούπια, στα οποία οφείλεται η μετάδοση του ιού του Νείλου.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου