ΤΟΠΙΚΑ

Αυλαία για το παζάρι

αυλαία-για-το-παζάρι-851206

Η αυλαία της παραδοσιακής εμποροπανήγυρης του Δήμου Αισωνίας πέφτει την Παρασκευή 13 Αυγούστου, αφήνοντας όμως τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες και δίνοντας ραντεβού για τον επόμενο χρόνο.

Από τις 4 Αυγούστου πλήθος κόσμου από τη Μαγνησία αλλά και απ’ όλη τη Θεσσαλία βρέθηκαν στο παζάρι του Δήμου Αισωνίας και διασκέδασαν με το μεγάλο λούνα παρκ, ενώ πραγματοποίησαν και τις αγορές τους από τα 350 περίπτερα με εμπορικά είδη που είχαν στηθεί στο χώρο.
Τα έσοδα του Δήμου Αισωνίας από την παραδοσιακή αυτή εκδήλωση αναμένεται να ανέλθουν στα 150.000 ευρώ.
Η εξυπηρέτηση των επισκεπτών για τη μετάβασή τους στο παζάρι γίνεται καθημερινά δωρεάν από λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου μετά από συμφωνία της Διοίκησης του ΚΤΕΛ με το Δήμο Αισωνίας.
Τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των επιβατών ξεκινούν περίπου στις 7.30 το απόγευμα και λήγουν στις 12 το βράδυ. Υπολογίζεται ότι οι επισκέπτες του παζαριού θα αγγίξουν τις 150.000, αφού κάθε χρόνο το παζάρι αποτελεί πόλο έλξης.
Ο χώρος λειτουργίας του γνωστού παζαριού, το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό, διοργανώνεται φέτος για 20η συνεχή χρονιά, και καταλαμβάνει μια οικοπεδική έκταση 28 στρεμμάτων συνολικά, θα είναι έτσι διαμορφωμένος, ώστε οι επισκέπτες να μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι. Η εμποροπανήγυρη βρίσκεται στη θέση «Κάκαβος», η οποία είναι αριστερά από τις αποθήκες της ΔΕΗ, στον κόμβο της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής και είναι ιδιοκτησία του Δήμου Αισωνίας.
Να σημειωθεί πως ο χώρος του πάρκινγκ έχει τη δυνατότητα να δεχθεί απεριόριστο αριθμό αυτοκινήτων, ενώ η πρόσβαση στην εμποροπανήγυρη γίνεται από τον οδικό κόμβο της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής.
Για την πληρέστερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών αλλά και των εμπόρων στο χώρο της εμποροπανήγυρης έχουν τοποθετηθεί οκτώ προκατασκευασμένες τουαλέτες και οκτώ ντουζιέρες, ενώ η έκταση έχει επιστρωθεί με χαλίκι και οι διάδρομοι έχουν ασφαλτοστρωθεί από πέρυσι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου