ΤΟΠΙΚΑ

Νέες φωτιές άναψε στη Ν.Δ. η δήλωση Καντόλα

νέες-φωτιές-άναψε-στη-ν-δ-η-δήλωση-καντ-851206

Ανεβαίνει μέρα με τη μέρα το θερμόμετρο στην τοπική πολιτική σκηνή για τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου στον οποίο θα παράσχουν τη στήριξή τους το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.
Χθες μία δήλωση του Δημάρχου Αισωνίας Δημήτρη Καντόλα ότι πρέπει να στηριχθούν νέα πρόσωπα και οι παλιοί με την εμπειρία τους να τα βοηθήσουν, ήλθε να πυροδοτήσει νέες συζητήσεις στο γαλάζιο στρατόπεδο. Η δήλωση ήλθε ένα μόλις 48ωρο μετά τη δήλωση του Δημάρχου Αγριάς Θ. Παπαευθυμίου, που με τη σειρά του είχε προσφέρει στήριξη στο πρόσωπο του Προέδρου του Επιμελητηρίου.
Χθες το απόγευμα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μίλησε με το Δήμαρχο Αισωνίας, επαναλαμβάνοντας τη δήλωσή του για στήριξη σε νέα και άφθαρτα πρόσωπα, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στο όνομα του Προέδρου του Επιμελητηρίου. Ακόμη ο κ. Καντόλας δεν έκρυψε την πρόθεσή του να μην ασχοληθεί με την Αυτοδιοίκηση, αν και όπως είπε την τελική του απόφαση θα την ανακοινώσει μόλις γίνει γνωστό το όνομα που θα στηρίξει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για το νέο και ενιαίο Δήμο Βόλου.
Οι δηλώσεις των δύο Δημάρχων Αγριάς και Αισωνίας το τελευταίο τριήμερο είναι φυσικό να έχουν προκαλέσει σύγχυση και αναταραχή στην τοπική Νέα Δημοκρατία, καθώς από την πλευρά του στρατοπέδου του πρώην Δημάρχου Κυρ. Μήτρου θεωρούν ότι αυτές στη χρονική συγκυρία που εκδηλώνονται λειτουργούν εκβιαστικά και αποπροσανατολιστικά, σε μία ύστατη προσπάθεια να παρασχεθεί η στήριξη του κόμματος, πέρα από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που αποτύπωσαν, όπως τονίζουν, οι δύο δημοσκοπήσεις που έγιναν για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας. Δημοσκοπήσεις που όπως έλεγε χθες στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μήτρου δίνουν σαφές προβάδισμα στον πρώην Δήμαρχο όσον αφορά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Εμείς έχουμε αποφασίσει, συνέχισε ο ίδιος στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μήτρου, και η απόφασή μας είναι οριστική και αμετάκλητη. Απόφαση που ελήφθη μετά από ώριμη σκέψη και με κριτήρια αυτοδιοικητικά. Τα κεντρικά του κόμματος αναλαμβάνουν πλέον την ευθύνη της πολιτικής τους επιλογής για το Δήμο Βόλου. Το ίδιο στέλεχος πάντως από το συνδυασμό του κ. Μήτρου δεν έκρυψε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι από τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί τους, με εξαίρεση τη συνάντηση που είχαν όλοι οι υποψήφιοι με τον εκπρόσωπο του κόμματος για τη Μαγνησία κ. Φίλωνα Παρρησιάδη προ δεκαπενθημέρου περίπου στο Βόλο. Σε ερώτηση τέλος αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ο κ. Μήτρου θα αποσυρθεί από την κούρσα διεκδίκησης, αν το κόμμα αποφασίσει να στηρίξει τον κ. Σπηλιόπουλο, προκειμένου να αποφευχθεί ο… εμφύλιος, το ίδιο στέλεχος τόνισε με νόημα ότι «τέτοιες διαρροές αποτελούν ευσεβείς πόθους κάποιων νεόκοπων της Αυτοδιοίκησης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου