ΤΟΠΙΚΑ

Κοινό μέτωπο από Βούλγαρη και Πιτσιώρη;

κοινό-μέτωπο-από-βούλγαρη-και-πιτσιώρ-492700

Τροφή σε σενάρια για ενδεχόμενες πολιτικές συνεργασίες και διεργασίες που κυοφορούνται στο παρασκήνιο ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου στο Δήμο Βόλου έδωσε χθες το μεσημέρι με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, όταν κλήθηκε να απαντήσει αν αληθεύει η υφέρπουσα φημολογία των τελευταίων εβδομάδων ότι είναι σε… ανοικτή γραμμή με τον πρώην Δήμαρχο Βόλου Δημ. Πιτσιώρη, ένα από τα ονόματα που διεκδικούν το χρίσμα του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Βόλου.
Ο Αλ. Βούλγαρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έγινε από τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης του Τύπου, επιβεβαίωσε ότι μίλησε με τον πρώην Δήμαρχο… πριν από καιρό, όπως είπε χαρακτηριστικά. Μολονότι απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, ο Δήμαρχος αρκέστηκε να σημειώσει την ανάγκη να υπάρξει μία επιτελική ομάδα, που είναι απαραίτητο όπως είπε να συγκροτηθεί από την επομένη των εκλογών, προκειμένου να διεκπεραιώσει με επιτυχία τα σύνθετα και σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν στο νέο και ενιαίο Δήμο Βόλου με τον «Καλλικράτη». Ο Δήμαρχος Βόλου πήγε να ανοίξει περισσότερο τα χαρτιά του, όταν ρωτήθηκε για το αυτονόητο. Ότι δηλαδή δεν μπορεί να είναι και οι δύο επικεφαλής. Δεν έχει αυτό σημασία για μένα. Δεν με απασχολεί, ήταν η απάντηση του Αλέκου Βούλγαρη, χωρίς να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες ή διευκρινίσεις…
Η παραπάνω δήλωση του Αλέκου Βούλγαρη σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Βόλου δεν έκρυψε την ενόχλησή του όταν ρωτήθηκε γιατί ανάλογη κίνηση δεν έγινε από την πλευρά του και προς την πλευρά του Π. Σκοτινιώτη, δείχνοντας με τις εκφράσεις του προσώπου του να διαφανεί ότι μεταξύ των δύο αντρών δεν υπάρχει κανένα σημείο προσέγγισης λίγες μόλις μέρες πριν τα κεντρικά του κόμματος ανακοινώσουν τον υποψήφιο που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Βόλου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι χθεσινές δηλώσεις του Δημάρχου Βόλου είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες με όλα όσα διαρρέουν το τελευταίο διάστημα και στενοί συνεργάτες του Αλέκου Βούλγαρη, που σε κάθε ευκαιρία στις συνομιλίες τους δεν διστάζουν να εξάρουν τις ικανότητες και την πολιτική εντιμότητα του πρώην Δημάρχου Βόλου, κάνοντας επίσης λόγο για μία επιτελική ομάδα που θα αναλάβει να φέρει σε πέρας το έργο προσαρμογής του Δήμου Βόλου στα νέα δεδομένα.
Είναι χαρακτηριστικό πως στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Αλέκου Βούλγαρη. Πιστεύω, είπε ο Δήμαρχος Βόλου, ότι ο «Καλλικράτης» δεν μπορεί να βγει πέρα μόνον με την επιλογή του επικεφαλής. Θέλει μία ομάδα ανθρώπων που έχουν γνώσεις, εμπειρία και δυνατότητες να φέρουν σε πέρας μία τέτοια μεγάλη μεταρρύθμιση. Όταν πάμε, συνέχισε ο κ. Βούλγαρης, από ένα Δήμο σε ένα Δήμο που θα απαρτίζεται από εννιά συνενούμενους ΟΤΑ και από 85.000 κατοίκους θα αυξηθεί στις 143.000, ο επικεφαλής θα αισθανθεί μοναξιά, αν είναι μόνος του και δεν έχει δίπλα του μία ομάδα, η οποία θα μπορεί πραγματικά να δώσει μάχη για την επιτυχία αυτής της μεταρρύθμισης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου