ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στη Σκιάθο με τον «Πρωτέα» μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

στη-σκιάθο-με-τον-πρωτέα-μαθητές-του-2-482137

Ταξίδι από τον Βόλο προς τη Σκιάθο με τους μαθητές του τομέα πλοιάρχων του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, στη γέφυρα του επιβατικού πλοίου «Πρωτέας», πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη.

Ο στόχος της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η γνωριμία των μαθητών με το πλοίο και τους ανθρώπους του, η απόκτηση εμπειρίας σε πραγματικές συνθήκες εργασίας στο πλοίο, καθώς και η εφαρμογή στην πράξη όσων έχουν διδαχθεί κατά τη φοίτησή τους στην ειδικότητα πλοιάρχων του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, στις τελευταίες δύο τάξεις του Λυκείου.

Οι μαθητές επιβιβάστηκαν στο πλοίο και γνωρίστηκαν με τον πλοίαρχο, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα. Πραγματοποίησαν επίσκεψη στη γέφυρα του πλοίου, όπου και ξεναγήθηκαν από τον πλοίαρχο και τους αξιωματικούς. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από τον Βόλο στη Σκιάθο, οι μαθητές είδαν στην πράξη όλα όσα διδάσκονται στο πλαίσιο των μαθημάτων της ειδικότητας των πλοιάρχων, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Εκπαίδευσης.

Μόλις έφθασαν στη Σκιάθο, οι μαθητές επισκέφθηκαν το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, όπου και ξεναγήθηκαν από την κ. Αθηνά Παπαγεωργίου. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Ναυτικό Μουσείο Σκιάθου, όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τον ιδρυτή του, καπετάν Γιάννη Παρίση.

Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν 20 μαθητές της Γ’ τάξης πλοιάρχων και οι εκπαιδευτικοί Σίμος Νικόλαος, Πατρίδας Απόστολος (πλοίαρχοι) και Γκλαβίνης Αλέξανδρος (ηλεκτρονικός).

Εκ μέρους των μαθητών και εκπαιδευτικών του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, ειδικότητας πλοιάρχων, του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Βόλου, απευθύνονται θερμές ευχαριστίες στον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΩΤΕΥΣ κ. Αντωνίου Γεώργιο, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα για την ολόθερμη και εγκάρδια φιλοξενία που μας παρείχαν. Επίσης ευχαριστούν την κ. Αθηνά Παπαγεωργίου και τον καπετάν Γιάννη Παρίση για τη θερμή υποδοχή και ξενάγηση στα μουσεία στη Σκιάθο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου