ΤΟΠΙΚΑ

Προβληματική η διακομιδή των ασθενών στη Μαγνησία

προβληματική-η-διακομιδή-των-ασθενών-482986

Στην κατάσταση του στόλου των ασθενοφόρων και στον αποκλεισμό των Κ.Υ της Μαγνησίας από την προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για θέσεις οδηγών ασθενοφόρων, αναφέρεται με δύο ερωτήσεις που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος.

Ο βουλευτής Μαγνησίας ασκεί έντονη κριτική για το γεγονός ότι, από τις 38 θέσεις οδηγών ασθενοφόρων της τελευταίας προκήρυξης του Υπ. Υγείας, δεν προβλέπεται καμία θέση για τα υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας.

Υπενθυμίζεται ότι στα δύο μεγάλα Κέντρα της Μαγνησίας, Αλμυρού και Βελεστίνου, υπηρετεί μόνο ένας οδηγός ασθενοφόρου στο κάθε ένα. Πρόκειται για περιοχές, τα Κέντρα Υγείας των οποίων, εξυπηρετούν πάνω από 30 χιλ. πολίτες. Στο Κ.Υ της Σκιάθου υπάρχει μόνο ένας επικουρικός οδηγός, ενώ στο παρελθόν έχει παραμείνει και χωρίς οδηγό, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται τραυματίες με οχήματα της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Σκιάθου ή και με αγροτικά οχήματα.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας με τις ερωτήσεις του αναφέρεται και στην παλαιότητα των ασθενοφόρων πολλά από τα οποία , λόγω συνεχόμενων μηχανικών βλαβών αδυνατούν να εκτελέσουν το κρίσιμο έργο τους. Ο Χρήστος Μπουκώρος ρωτάει την ηγεσία του Υπουργείου πότε και πως θα αντιμετωπίσει τα επείγοντα προβλήματα της δημόσιας υγείας του Ν. Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου