ΤΟΠΙΚΑ

Σοβαρότατα προβλήματα στη Β΄Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου

σοβαρότατα-προβλήματα-στη-β΄παθολογ-487732

Τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη Β΄ Παθολογική Κλινική του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου , η οποία στεγάζεται στην παλιά πτέρυγα, τονίζει με ερώτηση του προς τον Υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ Χρήστος Μπουκώρος μαζί με τον βουλευτή Επικρατείας – Τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλη Οικονόμου.

Στην ερώτηση των βουλευτών αναφέρονται τα εξής: «Θυμίζουν “κλουβιά” τα δωμάτια της Β´ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου ,καθώς η ανεπάρκεια λειτουργικότητας του χώρου οδήγησε στην μετατροπή των μονόκλινων θαλάμων σε δίκλινων, των δίκλινων σε τρίκλινων, ενώ ακόμη και το γραφείο συνεδριάσεων των γιατρών μετατράπηκε σε θάλαμο ασθενών.

Επιπλέον, η Β´ Παθολογική Κλινική καλείται να νοσηλεύσει και περιστατικά που προέρχονται από τη Χειρουργική Κλινική , καθώς και ασθενείς με καρδιακή κάμψη ή με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ διαθέτει μόνο ένα μόνιτορ παρακολούθησης καρδιακής λειτουργίας.

Ο κίνδυνος μετάδοσης ιογενών λοιμώξεων, ειδικών κι ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων είναι μεγάλος, καθώς η λειτουργία της Β´ Παθολογικής Κλινικής δεν συνάδει με τις κατευθυντήριες οδηγίες στο χώρο της υγείας

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)Με ποιο τρόπο θα απεγκλωβίσει, από τον συνωστισμό που παρατηρείται, την Β´ Παθολογική Κλινική ;

2) Πότε προτίθεται να προβεί στις ανάλογες ενέργειες , έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος λοιμώξεων για ασθενείς και προσωπικό;» καταλήγει η ερώτηση των βουλευτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου