ΤΟΠΙΚΑ

Δύο συγκεντρώσεις στον Βόλο για την Πρωτομαγιά

δύο-συγκεντρώσεις-στον-βόλο-για-την-πρ-488196

Στη σκιά των νέων μέτρων που επίκεινται στο πλαίσιο της συμφωνίας της Μάλτας, ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στον Βόλο. Ωστόσο, για πολλοστή φορά, τα συνδικάτα, παρά την ένταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας, δεν κατάφεραν να ομονοήσουν, και ο εορτασμός θα είναι χωριστός.

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου μαζί με την ΑΔΕΔΥ, θα τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά την ερχόμενη Δευτέρα με απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 9:30 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας, όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία χθες μετά από συνεδρίαση η ολομέλεια της διοίκησης. Διαχωρίζοντας τη θέση τους, οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, διοργανώνουν τη δική τους ξεχωριστή συγκέντρωση στην Πλατεία Πανεπιστημίου, μισή ώρα νωρίτερα στις 10:00 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας.

Σημειώνεται πως, μετά και τις δύο απεργιακές συγκεντρώσεις, θα ακολουθήσουν πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των εξεγερθέντων καπνεργατών του 1936, στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος με Αγ. Νικολάου.

Στη χθεσινή ολομέλεια, εκ μέρους της πλειοψηφίας του ΕΚΒ απευθύνθηκε κάλεσμα για ενωτικό εορτασμό, που δεν έγινε αποδεκτό, ενώ πρόταση για ενιαίο εορτασμό κατατέθηκε και από την Εργατική Αυτονομία.

Στη διακήρυξη του Εργατικού Κέντρου, που εκδόθηκε μετά την ολομέλεια, μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις της και τις ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις της, υποχώρησε και στις νέες αξιώσεις των δανειστών, φορτώνοντας και άλλα βάρη στους μισθωτούς και συνταξιούχους. Με τη συμφωνία, που φέρνει αποκλειστικά τη δική της υπογραφή, και με τη γνωστή τακτική τη δήθεν «σκληρής μάχης», η κυβέρνηση …κατάφερε να φορτώσει στις πλάτες ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, μέτρα σκληρότερα και οδυνηρότερα. Μπροστά σ’ αυτή τη νέα κρίση αναλήθειας της κυβέρνησης, ο μόνος μας δρόμος είναι αυτός του αγώνα. Η Εργατική Πρωτομαγιά, για άλλη μια φορά γίνεται η σημαία αυτού του αγώνα μας, γίνεται ο φωτεινός «φάρος» και «οδηγός» μας. Τα μηνύματα της Πρωτομαγιάς, ζωντανά και διαχρονικά. Οι αξίες και τα ιδανικά των ηρωικών Πρωταγωνιστών της, επίκαιρα όσο ποτέ. Για τους εργαζόμενους, η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Την απάντησή μας αυτή θα τη δώσουμε τη Δευτέρα 1η του Μάη, αξιώνοντας από την κυβέρνηση των …ηρωικών εξαγγελτικών λόγων και της δήθεν αντίστασης στα μνημόνια, να μας δείξει και ένα, έστω, δείγμα αυτής της πολιτικής αξιοπιστίας της. Το αξιώνουμε, δεν το διαπραγματευόμαστε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου