ΤΟΠΙΚΑ

Τηλεσκόπια θα στηθούν στην παραλία του Βόλου

τηλεσκόπια-θα-στηθούν-στην-παραλία-το-488988

Τη μαγεία των ουράνιων φαινομένων θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν όσοι συμμετάσχουν στη βραδινή αστρονομική παρατήρηση που διοργανώνεται από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου την ερχόμενη Κυριακή 30 Απριλίου στην παραλία του Βόλου.

Κάθε Απρίλιο, τα τελευταία χρόνια, μερικές ημέρες πριν από τη Νέα Σελήνη, γιορτάζεται η «Διεθνής Ημέρα Αστρονομίας», που θεσπίστηκε, το 1973, στις ΗΠΑ από Συλλόγους Ερασιτεχνικής Αστρονομίας. Πρόκειται για μια ημέρα αλληλεπίδρασης των Συλλόγων Ερασιτεχνικής Αστρονομίας, με το κοινό. Τη συγκεκριμένη ημέρα, σε διάφορα μέρη του πλανήτη, οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τον ουρανό και να εξοικειωθούν με την ερασιτεχνική αστρονομία.

Η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, που έχει την έδρα της στο Βόλο, συμμετέχει στον εορτασμό, καλώντας τους φίλους των ουράνιων φαινομένων αλλά και το ευρύ κοινό, να συμμετάσχει στην αστρονομική παρατήρηση που διοργανώνεται, με τη βοήθεια τηλεσκόπιων. Επίκεντρο της παρατήρησης είναι οι κηλίδες του ηλίου, από τις 19:00 μέχρι τις 20:30 και κατόπιν, όταν νυχτώσει καλά, η παρατήρηση του πλανήτη Δια, με τους τέσσερις μεγάλους δορυφόρους του, του εντυπωσιακού νεφελώματος του Ωρίωνα και άλλων ουρανίων αντικειμένων.

Η παρατήρηση θα γίνει με τρία – τέσσερα τηλεσκόπια των μελών της Εταιρείας στην κεντρική παραλία του Βόλου, στο χώρο κοντά στην είσοδο του λιμεναρχείου, εκεί που ελλιμενιζόταν η «Αργώ» και υπάρχει κιόσκι. Παράλληλα, ένα μέλος της Εταιρείας θα κάνει «ξενάγηση» των ενδιαφερομένων, δείχνοντας με λέιζερ τον έναστρο ουρανό, τους αστέρες και τους αστερισμούς, που θα φαίνονται εκείνες τις ώρες, ενώ θα αφηγείται παράλληλα την ιστορία και τη μυθολογία τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου