ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτινό γεύμα στην παραλία του Βόλου από την Κουζίνα Αλληλεγγύης

γιορτινό-γεύμα-στην-παραλία-του-βόλου-489623

Γιορτινό τραπέζι στην παραλία, με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό και προσκεκλημένη όλη την πόλη, έστρωσε χθες η Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου με τη βοήθεια από την «Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών ΕΠΟΜΕΑ». Οι 20 εθελοντές της κουζίνας, πρόσφεραν σε όποιον προσέρχονταν στο τραπέζι που στήθηκε απέναντι από το «Αχίλλειο», φαγητό, σαλάτα, τσίπουρο και αναψυκτικά. Συνολικά προσφέρθηκαν 500 μερίδες φαγητού.

«Επειδή το Πάσχα οι εθελοντές μας αλλά και αρκετός κόσμος έλειπε, δεν κάναμε μία γιορτή. Το κάνουμε σήμερα (σ.σ. χθες). Το τραπέζι αυτό είναι εορταστικό, δεν είναι αλληλέγγυο, αυτό που κάνουμε κάθε μέρα. Και στήθηκε με τη συμβολή των κ.κ. Γρηγορίου, Μυλωνά, Γαϊτανίδη, Βρυσσά και Coca Cola που μας προσέφεραν τις πρώτες ύλες. Εμείς ετοιμάσαμε τα φαγητά, διαθέσαμε τον εξοπλισμό μας και τα προσφέρουμε σε όποιον προσέρχεται», ανέφερε η ψυχή της Κουζίνας Αλληλεγγύης Βόλου, Αγγελική Ιωαννίτη.

Το παρών στο εορταστικό τραπέζι έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος. «Από την πρώτη στιγμή της κρίσης, όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας και δεν έχουμε αφήσει κανέναν συνάνθρωπό μας να κοιμηθεί πεινασμένος. Και όλα αυτά τα προγράμματα που γίνονται δεν είναι επιδοτούμενα. Είναι με τη συμβολή του λαού μας. Μάθαμε να μοιραζόμαστε, να βλέπουμε ανάγκες συνανθρώπων μας. Και επίσης στον τόπο μας, έχουμε κατορθώσει να δημιουργήσουμε ένα κλίμα αλληλεγγύης και συναίνεσης στην υποδοχή των άλλων. Δώσαμε εξετάσεις και όλοι μιλούν για το Βόλο που είναι αλληλέγγυος. Εύχομαι να οδηγηθούμε σε ημέρες που δεν θα χρειάζεται να δίνουμε δωρεάν φαγητό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνάτιος.

Στο στρώσιμο του τραπεζιού συνέβαλλε το Επιμελητήριο Μαγνησίας, μέσω του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ, Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας. «Το Επιμελητήριο Μαγνησίας τα τελευταία χρόνια της βαθειάς ύφεσης, στη διάρκεια της οποίας ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι οδηγούνται στην ανέχεια, συνδράμει με τους πόρους που μπορεί για να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη, να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα απαραίτητα», σχολίασε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Αρ. Μπασδάνης.

«Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω είναι η ανάγκη να υπάρχει ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Κάθε μέρα οι ανάγκες μεγαλώνουν. Και δυστυχώς το κράτος δεν ασκεί κοινωνική πολιτική. Βρίσκεται σε αδράνεια», είπε ο πρόεδρος του συλλόγου εστίασης, Γιάννης Γρηγορίου.

117 μερίδες την ημέρα

Από το 2010 ξεκίνησε τη λειτουργία της η Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου. Σήμερα, την εθελοντική ομάδα απαρτίζουν 20 άτομα που φροντίζουν καθημερινά για τη σίτιση ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Πλέον, μέσω της Κουζίνας Αλληλεγγύης μοιράζονται καθημερινά 117 μερίδες φαγητού και 60 πρωινά, τα οποία συνεχώς αυξάνονται.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου