ΤΟΠΙΚΑ

Τελευταία πράξη του δράματος στο Προμύρι

τελευταία-πράξη-του-δράματος-στο-προμ-489666

Τελευταία πράξη του δράματος για τον 33χρονο Δημήτρη Παπανικολάου από το Προμύρι, ο οποίος αγνοούνταν από την περασμένη Τρίτη, οπότε και πήγε για ψαροτούφεκο και η σορός του εντοπίστηκε το Σάββατο το πρωί, κοντά στην ακτή στην παραλία Μαύρακας στο Πευκί Ευβοίας. Αύριο, Τρίτη, φίλοι, συγγενείς και συγχωριανοί, θα αποχαιρετίσουν τον αγαπητό σε όλους Δημήτρη που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Η κηδεία του θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Εισόδια της Θεοτόκου.

Σήμερα, η σορός του άτυχου 33χρονου θα σταλεί για νεκροψία- νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του.

Όμως, φίλοι του 33χρονου και συγχωριανοί του, αναζητούν το ξύλινο ψαροτούφεκο, το οποίο πήρε μαζί του ο Δημήτρης Παπανικολάου το μοιραίο, όπως εξελίχθηκε, απόγευμα της περασμένης Τρίτης. Το ψαροτούφεκο, που ήταν το καινούριο απόκτημα και το καμάρι του νεαρού άντρα δεν έχει βρεθεί. Πάνω του έχει ενσωματωμένη υποβρύχια κάμερα, την οποία αναζητούν οι φίλοι του (όποιος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει είτε με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, είτε στο τηλέφωνο 6972531420), παράλληλα με απαντήσεις στα βασανιστικά «γιατί» και «πώς» χάθηκε ο 33χρονος.

Το ότι είχε βγάλει τη ζώνη με τα βαρίδια, κάνει τους φίλους του και γνώστες του ψαροτούφεκου, να πιστεύουν ότι ο 33χρονος είχε νιώσει αδιαθεσία, ενώ βρισκόταν στο βυθό και επιχείρησε να βγει γρήγορα στην επιφάνεια της θάλασσας. Η απουσία της ζώνης δικαιολογεί επίσης πώς έφθασε το σώμα του να ταξιδέψει τόσο γρήγορα τόσο μακριά στη βόρεια Εύβοια.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου ήταν έμπειρος δύτης και λάτρης του ψαροτούφεκου. Την αγάπη του για το ψαροτούφεκο, του είχε μεταδώσει ο πατέρας του, ο οποίος επίσης χάθηκε πριν από 15 χρόνια με τον ίδιο τρόπο.

Ηταν ιδιαίτερα δραστήριος και αγαπητός. Ένα ολόκληρο χωριό, θρηνεί τον άδικο χαμό του.

Ενίσχυση των εθελοντών

Φίλοι και συγγενείς του 33χρονου, που επικοινώνησαν χθες με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, απηύθυναν έκκληση προς όλους αντί στεφάνων στην κηδεία, τα χρήματα να διατεθούν στις τρεις εθελοντικές ομάδες που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην παραλία Μουρτιάς και συμμετείχαν στις επιχειρήσεις εντοπισμού του Δημήτρη Παπανικολάου.

Πρόκειται για τη Λέσχη Εθελοντών Βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδας, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων. Επίσης, ζητούν χρήματα να διατεθούν και στο Ορφανοτροφείο Βόλου.

Φίλοι και συγγενείς εκφράζουν, επίσης, τις θερμές τους ευχαριστίες στη σχολή Ζούμπος SAB Dyving Center και στους επαγγελματίες δύτες Χρήστο Ζούμπο, Μιχάλη Σαλαμπασίδη και Τηλέμαχο Σωτηρίου, όπως επίσης και στον επαγγελματία δύτη Λευτέρη Δροσινό, που επίσης συμμετείχαν στις εκτεταμένες έρευνες. Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται και στους κατοίκους του Προμυρίου και του Κατηγιώργη, που από τις πρώτες ώρες, έσπευσαν στην παραλία σε αναζήτηση του 33χρονου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου