ΤΟΠΙΚΑ

Απραξία ενός ακόμη χρόνου για την ολοκλήρωση του Περιφερειακού

απραξία-ενός-ακόμη-χρόνου-για-την-ολοκ-489987

Στη διοικούσα του ΤΕΕ αύριο συζήτηση για τις προεκτάσεις προς Μπουρμπουλήθρα, Αγριά, Λεχώνια

Καμία πρόοδος δεν διαπιστώνεται στην πορεία των μελετών για την ολοκλήρωση της περιφερειακής οδού στο κομμάτι της προς Μπουρμπουλήθα, ενώ φαίνεται ότι υπάρχει πλήρης απραξία της παράκαμψης στα Αστέρια Αγριάς και απουσία ουσιαστικής ενημέρωσης για το κομμάτι Αγριάς – Λεχωνίων.

Το πολύπαθο έργο της περιφερειακής οδού φαίνεται ότι έχασε έναν ακόμη χρόνο. Το μείζον θέμα της ολοκλήρωσής του για την πόλη θα συζητηθεί αύριο Δευτέρα, στις 8 το βράδυ, στη διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Η διοικούσα επιτροπή έχει στα χέρια της το απαντητικό έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο ΤΕΕ τον Ιούλιο του 2016, ενώ ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Μαγνησία είχε προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Ωστόσο, συγκρίνοντας τα στοιχεία, όπως λέει η πρόεδρος του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα, ουδεμία απάντηση έχει λάβει το ΤΕΕ και συνεπώς η Μαγνησία για το ζήτημα της παράκαμψης Αστεριών, όπου εδώ και χρόνια ο εργολάβος έχει κηρυχθεί έκπτωτος.

Για το δε οδικό τμήμα από την αρχή του ισόπεδου κόμβου Μπουρμπουλήθρας έως την αρχή του ανισόπεδου κόμβου Λάρισας, η μελέτη δεν έχει δει ακόμη το φως της δημοσιότητας αν και υπάρχει σειρά ελλείψεων. Το υπουργείο, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, μετέθεσε την παράδοσή της για τον Αύγουστο, ενώ ήταν να παραληφθεί τον τρέχοντα μήνα.

Ουσιαστική ενημέρωση κρίνεται ότι δεν υπάρχει και για το κομμάτι από την Αγριά έως Λεχώνια όπου υποτίθεται ότι από το καλοκαίρι ακόμη έχει ξεκινήσει η αντιπλημμυρική μελέτη. Το ΤΕΕ Μαγνησίας προσανατολίζεται να παρέμβει εκ νέου.

Κ. Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου