ΤΟΠΙΚΑ

Νέα αναστάτωση στα σχολεία της Μαγνησίας για τους διευθυντές

νέα-αναστάτωση-στα-σχολεία-της-μαγνησ-490708

Αναστάτωση στα γυμνάσια και τα λύκεια του νομού, με αφορμή προκήρυξη θέσεων διευθυντών από το Υπουργείο Παιδείας, σε συμμόρφωση της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε παράνομη τη διαδικασία επιλογής σχολικών διευθυντών το 2015. Στους 79 ανέρχονται οι διευθυντές μόνο στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας που θα πρέπει να αντικατασταθούν από νέους, οι οποίοι θα επιλεγούν με βάση μόνο τα μετρήσιμα μόρια, που προκύπτουν από τα τυπικά προσόντα και την προϋπηρεσία.

Χθες, τα τηλέφωνα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας χτυπούσαν ασταμάτητα, με στελέχη των σχολείων να αναζητούν εναγωνίως πληροφορίες για το τι μέλει γενέσθαι.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει τροπολογία προς ψήφιση στη Βουλή για την προκήρυξη θέσεων διευθυντών και θα ακολουθήσει μέσα στο καλοκαίρι ή από τον Σεπτέμβριο διαβούλευση για την κατάρτιση του νέου νόμου, που θα ορίζει τις διαδικασίες επιλογής όλων των στελεχών εκπαίδευσης, περιφερειακών διευθυντών, διευθυντών Εκπαίδευσης, σχολικών συμβούλων και διευθυντών σχολείων.

Βροχή τα αναπάντητα ερωτήματα που τέθηκαν χθες στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας: πότε θα γίνει η προκήρυξη των νέων διευθυντών, πότε θα αντικατασταθούν οι σημερινοί διευθυντές των οποίων η θητεία λήγει τέλος Ιουλίου, τι θα γίνει αν παραμείνουν –όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός- έως τέλος Ιουνίου οι σημερινοί διευθυντές με μια σειρά νομικών ζητημάτων, όπως είναι η νομιμότητα των αποφάσεων που λαμβάνονται και αφορούν σε μια μεγάλη γκάμα ενεργειών, από την οργάνωση και τα θέματα των εξετάσεων μέχρι και την έκδοση των πτυχίων που θα φέρουν τη δική τους υπογραφή.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου