ΤΟΠΙΚΑ

Πλήθος πιστών στο εκκλησάκι της Γορίτσας

πλήθος-πιστών-στο-εκκλησάκι-της-γορίτ-490760

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε χθες και προχθές στο εκκλησάκι της Παναγίας Γορίτσας, που βρίσκεται στην κορυφή του ομώνυμου λόφου, όπου συνέρρευσε πλήθος πιστών, την παραμονή και ανήμερα της πανηγύρεως της Ζωοδόχου Πηγής.

Κομβόι αυτοκινήτων σχηματίστηκε, ειδικότερα, χθες το πρωί στους πρόποδες του λόφου της Γορίτσας, καθώς δεκάδες προσκυνητές, από κάθε γωνιά της Μητροπολιτικής περιφέρειας, κατευθύνθηκαν προς το ιστορικό Εκκλησάκι για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής, που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Άνω Βόλου.

Η θαυματουργή εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής επέστρεψε με πομπή χθες το απόγευμα στον Άνω Βόλο, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου φυλάσσεται και θα επανέλθει με την ίδια επισημότητα, στην πανήγυρη της επόμενης χρονιάς.

Στο μεταξύ, δεκάδες προσκυνητές μετακινήθηκαν με τα αστικά λεωφορεία που πραγματοποίησαν ειδικά δρομολόγια για την εξυπηρέτηση του κόσμου, ενώ παράλληλα αρκετοί επωφελήθηκαν του καλού καιρού και ανέβηκαν πεζοί στο λόφο της Γορίτσας, απολαμβάνοντας παράλληλα τη θέα και τη διαδρομή.

«Ξανανιώνουμε και νιώθουμε ότι γαληνεύει η ψυχή μας κάθε φορά που ερχόμαστε στην Παναγία Γορίτσα για να προσκυνήσουμε», ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δύο κυρίες μεγάλης ηλικίας, οι οποίες συμμετέχουν κάθε χρόνο στις λατρευτικές εκδηλώσεις, τονίζοντας παράλληλα ότι ανάλογα συναισθήματα βιώνουν όσοι ανεβαίνουν στο εκκλησάκι της Γορίτσας.

Παράλληλα στον ναό δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, καθώς η προσέλευση των πιστών διατηρήθηκε αμείωτη και τις δύο προηγούμενες μέρες, ενώ όπως σημείωσαν κυρίες οι οποίες συμμετέχουν κάθε χρόνο στο ιστορικό πανηγύρι της Γορίτσας, οι προσκυνητές βιώνουν το κατανυκτικό κλίμα και μεταβαίνουν με συγκίνηση στο ναό, που αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη Μαγνησία.

Η γιορτινή εικόνα ήταν ευδιάκριτη εντός και εκτός του μικρού ναού, με δεκάδες προσκυνητές να απολαμβάνουν τη θέα καθισμένοι σε βραχώδη σημεία του λόφου, κοντά στον ναό, ενώ άλλοι περίμεναν το λεωφορείο ή επέστρεφαν περπατώντας κατά ομάδες, επωφελούμενοι του καλού καιρού.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου