ΤΟΠΙΚΑ

Ικανοποίηση ξενοδόχων για την κίνηση του Πάσχα, αλλά… περίμεναν καλύτερα

ικανοποίηση-ξενοδόχων-για-την-κίνηση-492841

Ικανοποιητική θεωρείται, τηρουμένων των αναλογιών, η επισκεψιμότητα που σημειώθηκε στη Μαγνησία λόγω του Πάσχα, με τα ποσοστά πληρότητας να κυμαίνονται στο 90% για Βόλο, Πορταριά, Μακρινίτσα, φθάνοντας στο 70% στις υπόλοιπες περιοχές.

Κοινή θέση των ξενοδόχων, ωστόσο, είναι ότι η κίνηση θα μπορούσε να είναι καλύτερη, με υψηλότερα ποσοστά πληρότητας, αν το επέτρεπε η οικονομική κατάσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας, η οποία χαρακτηρίζεται ως «δυσχερής».

«Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με την προηγούμενη ή με παλιότερες χρονιές», όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, ο οποίος τόνισε παράλληλα ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καθιστά ολοένα και πιο δύσκολη την επιβίωση των επιχειρήσεων. Στο μεταξύ, η διάρκεια των πασχαλινών διακοπών διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα, αλλά όπως τονίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της περιοχής μας, δεν υπάρχουν ενδείξεις για τις προθέσεις των εκδρομέων ενόψει της Πρωτομαγιάς, ενώ οι ελπίδες των επαγγελματιών στρέφονται πλέον στη θερινή σεζόν.

Ανάλογες θέσεις διατυπώνει η Πόπη Γιαμάκου, Α΄ αντιπρόεδρος στην Ένωση Ξενοδόχων, η οποία επισημαίνει παράλληλα ότι «πάντα το Πάσχα περιμένουμε κάτι καλύτερο». Η ίδια υπογραμμίζει παράλληλα ότι η κίνηση θα μπορούσε να είναι καλύτερη, ενώ προσέθεσε ότι πολλοί επισκέπτες φιλοξενήθηκαν σε σπίτια συγγενών και φίλων. Τα βλέμματα των επαγγελματιών στρέφονται, κατά συνέπεια, στην επερχόμενη θερινή περίοδο, δεδομένου ότι η παρουσία των αλλοδαπών τουριστών είναι πιο έντονη σε σύγκριση με τους Έλληνες, οι οποίοι περιορίζονται κατά βάση στο δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος.

Ικανοποιημένος δηλώνει, εξάλλου, ο πρόεδρος των Επαγγελματιών της Ζαγοράς, Θανάσης Μπαρούτας, ταμίας, παράλληλα, στο ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «τονώθηκε η αγορά, δούλεψαν τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία». Ο ίδιος σημειώνει, ωστόσο, ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερη η εορταστική περίοδος για τα ξενοδοχεία, αλλά «το Πάσχα είναι κατά βάση οικογενειακή γιορτή και κατά συνέπεια είναι πιο λίγοι εκείνοι που κάνουν διακοπές τη συγκεκριμένη περίοδο», όπως υπογράμμισε ο ίδιος επαγγελματίας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου