ΤΟΠΙΚΑ

Το Π.Θ. «εξαπλώνεται» σε Τσαγκαράδα και Ανήλιο

το-π-θ-εξαπλώνεται-σε-τσαγκαράδα-και-492899

Δράσεις δημιουργικής απασχόλησης παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας σε Τσαγκαράδα και Ανήλιο, πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στον Μάιο από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πρόκειται για επιθυμία των ίδιων των γονιών των μαθητών που εκφράστηκε προς το πανεπιστήμιο και βρήκε άμεση ανταπόκριση με ομόφωνη απόφαση της τελευταίας γενικής συνέλευσης του τμήματος.

Την Κυριακή 9 Απριλίου, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Τσαγκαράδας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΠΤΔΕ αν. καθηγητής Παναγιώτης Πολίτης, η αν. καθηγήτρια του ίδιου τμήματος Μαρία Παπαρούση, καθώς και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων από την Τσαγκαράδα και το Ανήλιο. Συγκεκριμένα, από την Τσαγκαράδα, εκπροσωπήθηκαν η κοινότητα, ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου, η Ομάδα Γυναικών, ο Τουριστικός-Αναπτυξιακός Σύλλογος, ενώ από το Ανήλιο ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος.

Στη σύσκεψη εκφράστηκε από πλευράς των εκπροσώπων των τοπικών φορέων η επιθυμία το Πανεπιστήμιο, και ειδικότερα τα παιδαγωγικά τμήματα, να υποστηρίξουν τα παιδιά των χωριών με δημιουργικές δράσεις, ενώ από την πλευρά των εκπροσώπων του ΠΤΔΕ κατατέθηκε ξεκάθαρα η θετική διάθεση το ΠΤΔΕ να αναλάβει πρωτοβουλία έτσι ώστε, με τη συνδρομή φοιτητών και φοιτητριών, να υλοποιηθούν μια σειρά από πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης, για τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας των δύο χωριών.

Μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες, ο πρόεδρος του ΠΤΔΕ πρόκειται να έρθει σε επικοινωνία με τη διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Μαγνησίας για τη διευθέτηση γραφειοκρατικών διαδικασιών, έτσι ώστε μέσα στον μήνα Μάιο, και με την υποστήριξη της διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά και με τη συνεργασία καθηγητών από τα άλλα δύο παιδαγωγικά τμήματα, να αρχίσουν να υλοποιούνται, με μια περιοδικότητα 1 ή 2 φορές τον μήνα, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης στα δύο χωριά του Ανατολικού Πηλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου