ΤΟΠΙΚΑ

Εκκολαπτόμενοι επιχειρηματίες μαθητές του 8ου ΓΕΛ Βόλου

εκκολαπτόμενοι-επιχειρηματίες-μαθητ-492912

Στον εθνικό τελικό του διαγωνισμού Young Business Talents 2016- 2017 που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Σάββατο 22 Απριλίου, στο Pierce, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας, συμμετέχει ομάδα μαθητών από τον Βόλο. Πρόκειται για τους μαθητές της α’ τάξης του 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου, Αγνή Καρνομουράκη, Κατερίνα Τσιλαφάκη και Φάνη Παπαρίζο, οι οποίοι εκπόνησαν τα δικά τους εικονικά επιχειρηματικά σχέδια προωθώντας στη διεθνή αγορά αντηλιακές και ενυδατικές κρέμες. Η απήχηση της καμπάνιας τους και τα κέρδη που τους απέφερε, έδωσαν στους μαθητές-εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες το εισιτήριο για τον τελικό του διαγωνισμού.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι τρεις μαθητές θα συναγωνιστούν ανάμεσα σε 300 συμμαθητές τους απ’ όλη την Ελλάδα και στόχο έχουν η ομάδα τους να διακριθεί ανάμεσα στις 75 ομάδες-φιναλίστ της χώρας. Θα συναγωνιστούν μέσω του Επιχειρηματικού Προσομοιωτή, στην τελική φάση του διεθνούς Διαγωνισμού Διοίκησης και Επιχειρηματικότητας, διεκδικώντας τις 20 κορυφαίες θέσεις και συμβολικά χρηματικά βραβεία, και θα λάβουν διπλώματα πιστοποίησης. Ο διαγωνισμός θα γίνει το Σάββατο 22 Απριλίου.

Η Αγνή Καρνομουράκη

Οι μαθητές έζησαν την επιχειρηματική εμπειρία διοικώντας τη δική τους εικονική εταιρία επί 4 μήνες, και για 11 εικονικά επιχειρηματικά έτη συναγωνίστηκαν και πήραν κρίσιμες αποφάσεις, και σε λίγα εικοσιτετράωρα θα βιώσουν τη συναρπαστική τελική αναμέτρηση και επιβράβευση. Το επιχειρηματικό ταξίδι ξεκίνησε με 795 ομάδες και πλέον οι 75 καλύτερες θα λάβουν μέρος στη γιορτή της μαθητικής επιχειρηματικότητας.

Οι τρεις μαθητές του 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου, υπό τις οδηγίες της καθηγήτριας οικονομικών του σχολείου, Φιλίτσας Τάσιου, έστησαν την επιχείρησή τους, δουλεύοντας με επιχειρηματικό προσομοιωτή, στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου.

Συνολικά έχουν εκπονήσει 9 επιχειρηματικά σχέδια για την προώθηση αντηλιακών και ενυδατικών κρεμών στη διεθνή αγορά, λαμβάνοντας αποφάσεις για κάθε νευραλγικό τομέα της εταιρείας τους: παραγωγή, marketing, χρηματοοικονομικά, διανομή, διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού.

Η Κατερίνα Τσιλαφάκη

Ολη η δουλειά, σύμφωνα με την κ. Τάσιου, έγινε σε ώρες εκτός μαθημάτων και οι μαθητές με τις αποφάσεις τους κατάφεραν να κάνουν την επιχείρησή τους βιώσιμη και να έχουν κερδοφορία. Θα συναγωνιστούν για τη μία από τις 20 κορυφαίες θέσεις του διαγωνισμού. «Είναι μια πολύ σημαντική εμπειρία αυτή που θα ζήσουν οι μαθητές», σχολίασε η κ. Τάσιου, η οποία αναχωρεί μαζί με τους τρεις μαθητές της αύριο, Παρασκευή από τον Βόλο για την Αθήνα.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Εθνικού Τελικού Young Business Talents 2016-17, θα βραβευτούν και οι καθηγητές που καθοδήγησαν τα παιδιά όλη τη χρονιά, σε αυτή τη βιωματική εμπειρία μάθησης, που φέρνει κοντά τη θεωρία με την πράξη.

Το Young Business Talents, είναι ένα διεθνές πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται στη Νότια Ευρώπη (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία) καθώς και στο Μεξικό, και διοργανώνεται από τη NIVEA στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας. Κατά την περσινή διοργάνωση, ο αριθμός συμμετοχών σε όλες τις χώρες έφτασε συνολικά στους 18.000 μαθητές. Στον περσινό διαγωνισμό είχε συμμετάσχει και πάλι το 8ο Γενικό Λύκειο Βόλου, με δύο ομάδες μαθητών.

Ο Φάνης Παπαρρίζος

Το καινοτόμο πρόγραμμα με προσομοιωτή, που έχει ως στόχο να προσφέρει στους μαθητές γνώσεις και δεξιότητες, συμπληρώνει φέτος τον τέταρτο χρόνο επιτυχημένης υλοποίησής του στην Ελλάδα και είναι δωρεάν για όλους. Υποστηρίζεται επίσης από τη ΔΕΠΑ – φυσικό αέριο – και τη ΔΕΛΤΑ και φιλοξενείται στο Pierce, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Ο επιχειρηματικός προσομοιωτής 3ης γενιάς, είναι ένα πανίσχυρο λογισμικό, το οποίο έχει αναπτυχθεί από την PRAXIS MMT – ηγέτιδα εταιρία παγκοσμίως, στην ανάπτυξη προηγμένων προσομοιωτών και μεθοδολογιών εκπαίδευσης.

Οι 75 ομάδες του τελικού προέρχονται από τους εξής 23 νομούς: Αττικής, Αρκαδίας, Δράμας, Εύβοιας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κοζάνης, Λαρίσης, Πέλλας, Πιερίας, Ρεθύμνης, Λέσβου, Μεσσηνίας, Πρέβεζας, Γρεβενών, Βοιωτίας, Μαγνησίας, Λασιθίου και Δωδεκανήσου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου