ΤΟΠΙΚΑ

Νονός… μέσω Κοινωνικού Παντοπωλείου

νονός-μέσω-κοινωνικού-παντοπωλείου-497773

Το πασχαλινό τραπέζι για περισσότερες από 500 οικογένειες, στρώνει ο Δήμος Βόλου, μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών τους. Χθες, «νονός» για περίπου 400 οικογένειες, έγινε το… Κοινωνικό Παντοπωλείο, απ’ όπου μαζί με τα τρόφιμα για το Πάσχα, μοιράστηκαν κουλούρες και λαμπάδες στους δικαιούχους. Ανήμερα το Μεγάλο Σάββατο αλλά και την Κυριακή του Πάσχα, εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», θα μοιράσουν πόρτα–πόρτα το αναστάσιμο δείπνο, αλλά και το πασχαλινό γεύμα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Με τα χέρια γεμάτα, έφυγαν χθες από το Κοινωνικό Παντοπωλείο οι δικαιούχοι τροφίμων. Στις σακούλες με τα τρόφιμα που τους μοιράστηκαν, εκτός από όσπρια, ρύζι, μακαρόνια, αλεύρι, υπήρχε επίσης κοτόπουλο, λάδι, σάλτσα, ψωμί αλλά και αναψυκτικά από τις χορηγίες που έκαναν τις προηγούμενες ημέρες τοπικές επιχειρήσεις, προκειμένου να γεμίσουν τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου για το Πάσχα, και οι δικαιούχοι να μπορέσουν να στρώσουν το οικογενειακό τραπέζι.

Μαζί με τα τρόφιμα, τους δικαιούχους περίμενε και μία έκπληξη. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, Νατάσσα Μορφογιάννη, μοιράστηκαν κουλούρες για το Πάσχα και λαμπάδες για όλα τα μέλη των οικογενειών που εξυπηρετήθηκαν με τις κάρτες τους.

Υπολογίζεται ότι κάθε μήνα εξυπηρετούνται περίπου 400 οικογένειες από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, που λειτουργεί για το κοινό κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Μέσω της συγκεκριμένης δομής, ολόκληρες οικογένειες, καταφέρνουν να εξασφαλίζουν τα απαραίτητα για το τραπέζι, αλλά και είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής.

Εκτός όμως από τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στους οποίους πλέον συμπεριλαμβάνονται και οι ενταγμένοι στο πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη», υπάρχουν επιπλέον 112 οικογένειες, που εξυπηρετούνται μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Οι δικαιούχοι είναι άνθρωποι με χαμηλό ή και καθόλου εισόδημα, άρρωστοι, μοναχικοί.

Σύμφωνα με την κ. Μορφογιάννη, εργαζόμενοι θα φροντίσουν τόσο για το αναστάσιμο όσο και το πασχαλινό γεύμα για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις ανθρώπων. Το μενού περιλαμβάνει για το Μ. Σάββατο αρνί με πατάτες, σαλάτα φέτα και γλυκό, ενώ για την Κυριακή του Πάσχα, τα πακέτα που θα παραδοθούν θα περιλαμβάνουν χοιρινό και αντίστοιχα σαλάτα, φέτα και γλυκό.

Προσφορές

Μια αγκαλιά για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου έγινε το τοπικό επιχειρείν, μετά την έκκληση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας, Νατάσσας Μορφογιάννη για προσφορές, προκειμένου να υπάρχει επάρκεια αγαθών για το Πάσχα.

Η βιομηχανία Στάμος Α.Ε. με προϊόντα ζύμης, ήταν η πρώτη επιχείρηση που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Σημαντική η προσφορά με 400 κοτόπουλα που προσέφερε η εταιρεία του κ. Χούτου, ο οποίος εξασφάλισε για δεκάδες οικογένειες το στρώσιμο του γιορτινού τραπεζιού.

Ο πρόξενος της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, Αλ. Βαρδάκης, που έλκει την καταγωγή του από τον Βόλο, προμήθευσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο με 282 κιλά λάδι. Αλλά και η εταιρεία Mast Food από τη ΒΙ.ΠΕ. Αλμυρού, προσέφερε σάλτσα για να γεμίσουν τα ράφια του παντοπωλείου.

Σε δύσκολες εποχές για την επιχειρηματικότητα, οι ντόπιοι επαγγελματίες, έδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπό τους, στηρίζοντας προσπάθειες για τον συνάνθρωπο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου