ΤΟΠΙΚΑ

Πολλοί Βολιώτες στην Κέρκυρα

πολλοί-βολιώτες-στην-κέρκυρα-497885

Δεκάδες Βολιώτες κινήθηκαν στην κατεύθυνση των Ιονίων νησιών και κυρίως της Κέρκυρας ενόψει του Πάσχα, επιλέγοντας οικονομικά πακέτα από τα τοπικά ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά η φετινή εορταστική ταξιδιωτική κίνηση είναι μικρότερη σε σύγκριση με την προ κρίσης περίοδο. Οι ταξιδιώτες του τριημέρου είναι κυρίως ζευγάρια ή μοναχικά άτομα και λιγότερο οικογένειες, ενώ όπως αναφέρουν επαγγελματίες του ταξιδιωτικού χώρου, οι εκδρομές εντός Ελλάδας βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Γιάννης Μπαρούνης, ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου: «Οι ταξιδιώτες επιλέγουν οικονομικά πακέτα»

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιάννης Μπαρούνης, ιδιοκτήτης γραφείου ταξιδιών, υπογραμμίζει ότι το ενδιαφέρον των εκδρομέων άρχισε να εκδηλώνεται πριν από είκοσι περίπου μέρες και κορυφώθηκε σταδιακά το τελευταίο διάστημα. Ο ίδιος επαγγελματίας επεσήμανε παράλληλα ότι η φετινή κίνηση παρουσιάζει απόκλιση και είναι σαφώς μικρότερη σε σύγκριση με τις εποχές πριν από την κρίση, για προφανείς λόγους.

Οι ταξιδιώτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, επιλέγουν οικονομικά πακέτα για τετραήμερες εκδρομές που δεν υπερβαίνουν τα 200 ευρώ ανά άτομο, σε κοντινούς προορισμούς, όπως η Λευκάδα και η Ζάκυνθος, πέραν της Κέρκυρας, ενώ δεν λείπουν παράλληλα τα ταξίδια προς την Χαλκιδική, οδικώς.

Οι ελάχιστοι που στρέφουν το βλέμμα προς το εξωτερικό, κινούνται προς τις γύρω Βαλκανικές χώρες και την Ιταλία, ενώ η συμβουλή του κ. Μπαρούνη για όσους θέλουν να ταξιδέψουν το Πάσχα είναι «έγκαιρη κράτηση για να πετύχουν χαμηλότερες τιμές».

Εντός Ελλάδος

Ευαγγελία Κορωναίου, ιδιοκτήτρια γραφείου ταξιδιών: «Δεν λείπουν οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής»

Ανάλογες θέσεις διατυπώνει η Ευαγγελία Koρωναίου, ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικού γραφείου, η οποία υπογραμμίζει ότι η Κέρκυρα πρωτοστατεί στο ενδιαφέρον των Βολιωτών εκδρομέων του Πάσχα. Παράλληλα η ίδια υπογραμμίζει ότι ανάλογο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και προς τη Λευκάδα, ενώ δεν έλειψαν οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

«Επιλέγονται τα συγκεκριμένα νησιά, γιατί είναι οικονομικότερη η τιμή και γενικά κινούνται οι προορισμοί στους οποίους η τετραήμερη διαμονή κυμαίνεται γύρω στα 200 ευρώ ή και κάτω από 200 ευρώ από άποψη κόστους», όπως υπογραμμίζει η ίδια.

Το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε τις τελευταίες κυρίως μέρες, δεδομένου ότι οι καιρικές συνθήκες είναι ένας βασικός παράγοντας που επηρεάζει την ψυχολογία των εν δυνάμει ταξιδιωτών, παράλληλα με το οικονομικό ζήτημα, ενώ κοινή συνισταμένη όλων των ενδιαφερομένων είναι τα οικονομικά πακέτα, που δεν ξεφεύγουν από τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου