ΤΟΠΙΚΑ

«Αγκαλιά» στους νέους οκταμηνίτες

αγκαλιά-στους-νέους-οκταμηνίτες-514854

Την «αγκαλιά» του στους οκταμηνίτες, που ξεκινούν να απασχολούνται στους δήμους στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, ανοίγει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας δημιουργήθηκε για να καλύψει το κενό που υπάρχει στην οργάνωση των εργαζομένων στους δήμους της περιοχής μας, οι οποίοι δουλεύουν για ορισμένο χρόνο, είτε ως συμβασιούχοι, είτε παίρνοντας μέρος σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, είτε κάνοντας την πρακτική ή τη μαθητεία από τους χώρους κατάρτισης.

Το Κλαδικό Συνδικάτο προασπίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων για το μεροκάματο, την ασφάλιση, το ωράριο στη δουλειά, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στο χώρο εργασίας, τις άδειες π.χ. για εγκυμοσύνη, για όλο το χρονικό διάστημα της εργασίας τους.

Το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων των ΟΤΑ έχει ως στόχο να σταθεί δίπλα σε κάθε εργαζόμενο για όλα τα προβλήματα της ζωής του. Να κάνει πράξη το σύνθημα “Ένας για όλους και όλοι για έναν”. Να δείξει την έμπρακτη και ηθική αλληλεγγύη στον κάθε συνάδελφο που το έχει ανάγκη είτε κατά τη διάρκεια του διαστήματος που εργάζεται, είτε μετά από αυτό.

Δεν είναι δυνατό συνάδελφοι να μην είμαστε οργανωμένοι σε ένα σωματείο ανεξάρτητα από το πόσους μήνες θα δουλέψουμε, τι λεφτά θα παίρνουμε, τι ειδικότητα έχουμε κτλ., ο καθένας να το παλεύει μόνος του, να μην έχει βοήθεια από κανένα, να μην αγωνίζεται συλλογικά για τα δικαιώματα του μαζί με τους συναδέλφους του που έχουν τα ίδια προβλήματα.

Δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις, δεν υπάρχει ατομικός δρόμος. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις, να βάζουμε φρένο στα χειρότερα, να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας, να διεκδικούμε.

Με αγώνες οι συνάδελφοι προηγούμενων προγραμμάτων εξασφαλίσανε να παίρνουν τις άδειές τους, να πληρώνονται στην ώρα τους, να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις μωρομάνες, να αντιμετωπίζονται διάφορα προβλήματα στο χώρο δουλειάς. Αυτά εξασφαλίστηκαν μέσα από τη συμμετοχή στα κλαδικά συνδικάτα σε κάθε πόλη της Ελλάδας. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6973370915, 6980926128».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου