ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 4ου ΓΕΛ Βόλου στην Κερασιά

εκπαιδευτική-επίσκεψη-του-4ου-γελ-βόλο-514891

Με αφορμή την επέτειο ολοκαυτώματος του ιστορικού χωριού Κερασιά από τους Γερμανούς, που έλαβε χώρα στις 3 Απρίλη 1944, το 4ο Λύκειο Βόλου διοργανώνει διδακτική επίσκεψη στα πλαίσια της εξοικείωσης με την ιστορία του τόπου.

Μια προσπάθεια που ξεκίνησε με την δημοσιοποίηση ανέκδοτου φωτογραφικού υλικού από την κατοχή, στην γιορτή της 28ης Οκτώβρη και έχει την υποστήριξη του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Κερασιάς.

Έχει προγραμματιστεί επιμνημόσυνη δέηση στην εκκλησία, ξενάγηση στο Μουσείο Ιστορίας όπου οι μαθητές θα ‘χουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ που προβάλλεται για πρώτη φορά και αφορά τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των Γερμανών και το κάψιμο του χωριού.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία της Κατερίνας Γραντζή, ιστορικού, με αφορμή την ιστορική συγκυρία. Οι μαθητές θα ξεναγηθούν στο μουσείο θα υπάρξει ενημέρωση πάνω στο φωτογραφικό υλικό που εκτίθεται, ενώ το επετειακό αφιέρωμα θα καταλήξει σε μια μικρή γιορτή που προγραμματίζεται στα πλαίσια της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο πρόεδρος του ΚΙΠΟΚΕ Χαράλαμπος Αλεξάνδρου ενώ θα συζητήσει με τους μαθητές για θέματα τοπικής ιστορίας η πανεπιστημιακός Ρίκι Μπεσχούτεν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου