ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογενείς στηρίζουν το κοινωνικό παντοπωλείο Βόλου

ομογενείς-στηρίζουν-το-κοινωνικό-παν-517100

Πρωτοβουλία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης υλοποίησε η εθελοντική ομάδα «People for Greece» του Βελγίου, με στόχο τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου.

Στις 22 Μαρτίου, στο κατάμεστο μοναδικό Ουζερί των Βρυξελλών, η ομάδα των «People for Greece» με συντονιστές τον Αλέξανδρο (Σισσιλή) Δ. Βαρδάκη και την Άννα Λ. Κοντογιάννη, που κατάγονται και οι δύο από το Πήλιο, διοργάνωσε μουσική βραδιά αλληλεγγύης για το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου.

«Έχουμε υποχρέωση εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού με παππούδες, γιαγιάδες και γονείς που έφυγαν πάμφτωχοι από την πατρίδα, να στηρίξουμε όσο μπορούμε τους συνανθρώπους μας που μαστίζονται εδώ και οχτώ χρόνια από την ανεργία, την κοινωνική αδικία και την εξαθλίωσn», υπογράμμισαν οι συντονιστές της εκδήλωσης.

Με τη συντροφιά του ελληνικού συγκροτήματος «Cabaretiko» των Βρυξελλών, οι εθελοντές των «People for Greece» κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν 1.000 ευρώ με τα οποία θα αγοράσουν εντός των επομένων ημερών ελαιόλαδο από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νοτίου Πηλίου «Σηπιάς» στη Λύρη Προμυρίου και τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Ο Κωνσταντίνος Γεωρ. Βαρδάκης στο Βόλο θα μεριμνήσει, ώστε τα προϊόντα αυτά να προσφερθούν στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου για στήριξη των ανέργων, απόρων και προσφύγων ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Μπορεί η οικογένεια που αποτελεί τον πυρήνα της ομάδας εθελοντών «People for Greece» να έφυγε από την Ελλάδα το 1928, η καρδιά τους όμως ανήκει πάντα στην πατρίδα, όπως υπογραμμίζουν οι ίδιοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου