ΤΟΠΙΚΑ

Λιγότερη κίνηση το διήμερο στη Μαγνησία

λιγότερη-κίνηση-το-διήμερο-στη-μαγνησ-517136

Χαμηλότερη των προσδοκιών των ξενοδόχων ήταν η τουριστική κίνηση που σημειώθηκε στη Μαγνησία στο πλαίσιο της εορτής της 25ης Μαρτίου, με το μέσο όρο στα ποσοστά πληρότητας να αγγίζει το 70% κατά προσέγγιση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα ποσοστά πληρότητας στα καταλύματα Βόλου, Πορταριάς, Μακρινίτσας άγγιξαν το 90% και στις υπόλοιπες περιοχές το 50% αντίστοιχα.

«Ο κόσμος θέλει να ξεφύγει από την πόλη, να ταξιδέψει σε αγαπημένους προορισμούς αλλά είναι πολύ προσεκτικός στις δαπάνες του. Αυτό σημαίνει ότι ζητούν καλύτερες τιμές και γενικά δεν ξοδεύουν χρήματα όπως άλλες εποχές», επεσήμανε με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιώργος Ζαφείρης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Η κίνηση του διημέρου ήταν χαμηλότερη σε σύγκριση με αντίστοιχα παλαιότερα χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης των Ελλήνων και της έλλειψης χρημάτων, υπογραμμίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Κοινά προβλήματα και πάγια αιτήματα των ξενοδόχων ο ΦΠΑ, ο ΕΝΦΙΑ, ο ακατάσχετος λογαριασμός και δεκάδες ακόμη ζητήματα, που καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την καθημερινότητα των επαγγελματιών.

Τα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες έχουν καταστεί πλέον δυσεπίλυτα, καθώς η κίνηση ενός διημέρου, δύο εβδομάδων ή μιας σεζόν, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν συσσωρευτεί με το χρόνο. «Ο κλάδος μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και οι επιχειρηματίες προσπαθούν να σώσουν τις επιχειρήσεις τους», επεσήμανε ο κ. Ζαφείρης, ενώ υπενθύμισε κλείνοντας ότι η κίνηση ενόψει καλοκαιριού διαγράφεται θετική, αλλά η έκβαση της σεζόν είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις της χώρας αλλά και ευρύτερα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου