ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση εταίρων του διακρατικού προγράμματος Erasmus+ στο Βόλο

συνάντηση-εταίρων-του-διακρατικού-πρ-517476

Η Ε.Κ.ΠΟΛ υποδέχθηκε στο Διοικητήριο των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων τους εταίρους του ευρωπαϊκού προγράμματος PICS – ERASMUS+ άξονας Κ2 Project, το οποίο αφορά στη διάδοση της χρήσης της ψηφιακής φωτογραφίας και επιμόρφωσης ενηλίκων μαθητών και καθηγητών σχολείων δεύτερης ευκαιρίας, για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί φορείς από την Ιταλία, την Ρουμανία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, την Τουρκία, τη Βρετανία και την Κύπρο.

Οι φιλοξενούμενοι, στο διάστημα παραμονής τους στην περιοχή μας, θα επισκεφθούν και θα συνεργαστούν με σχολεία δεύτερης ευκαιρίας του νομού όπου θα παρουσιάσουν διάφορες σχετικές με το πρόγραμμα εργασίες τους. Επίσης θα επισκεφθούν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας και θα συνεργαστούν με μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η Δράση κινητικότητας προσωπικού εκπαίδευσης ενηλίκων προσφέρει την ευκαιρία στο προσωπικό φορέων εκπαίδευσης ενηλίκων να βελτιώσει τις βασικές ικανότητες και δεξιότητές του μέσα από δραστηριότητες διακρατικής κινητικότητας. Οι δραστηριότητες αυτές σκοπό έχουν την βελτίωση της ποιότητας της διδασκαλίας και της μάθησης κάθε τύπου και την συσχέτισή τους με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και της κοινωνίας εν γένει.

Οι συμμετέχοντες μέσω των δραστηριοτήτων που προσφέρουν τα σχέδια μαθησιακής κινητικότητας έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν διδασκαλία ή κατάρτιση σε φορέα εταίρο στο εξωτερικό, να συμμετέχουν σε δομημένους κύκλους μαθημάτων καθώς επίσης να υλοποιήσουν επιτόπια παρακολούθηση εργασίας για ένα χρονικό διάστημα στο εξωτερικό σε φορέα που δραστηριοποιείται στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων. Επιπλέον οι «ηλεκτρονικές δεξιότητες» ενθαρρύνουν και προωθούν τόσο τους νέους όσο και τους ηλικιωμένους να κινούνται, να σκέφτονται και να δρουν δημιουργικά. Στόχος της φωτογραφικής εξερεύνησης είναι η καθιέρωση μιας γνήσιας εκπαίδευσης σχετικά με τις εικόνες σε περιβάλλον τυπικής, μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης. Έμφαση δίνεται στο ρόλο της ερασιτεχνικής φωτογραφίας ως τέχνη και ως εργαλείο ώστε με την σωστή διδασκαλία να εκτιμηθούν οι εικόνες και οι φωτογραφίες δίνοντας μια διαφορετική εντύπωση στην Ευρώπη.

Τους εταίρους του προγράμματος, εκ μέρους των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, υποδέχθηκε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας κος Βασίλειος Χατζόπουλος και τους ενημέρωσε για αντίστοιχες δράσεις που υλοποιούνται στην περιοχή. Εκ μέρους της ΕΚΠΟΛ, τους εταίρους καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Εταιρείας κος Κώστας Χαλέβας ενώ το πρόγραμμα συντονίζουν ο κος Δημήτρης Αποστόλου και το μέλος της κος Ιωάννης Σαρακατσιάνος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου