ΤΟΠΙΚΑ

Ενας στους τρεις καταστηματάρχες του Βόλου πλήρωσε τέλη

ενας-στους-τρεις-καταστηματάρχες-του-517503

Νέα παράταση δόθηκε από το Δήμο Βόλου στην προθεσμία ρύθμισης των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων. Η πρώτη παράταση εκπνέει στις 31 Μαρτίου, ωστόσο μέχρι σήμερα έχει προσέλθει για τη ρύθμιση και πληρωμή τελών για τραπεζοκαθίσματα, μόλις ένας στους τρεις καταστηματάρχες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Δημοτικών Προσόδων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, από τους 300 περίπου υπόχρεους καταστηματάρχες, μόλις οι 110 φρόντισαν να εκδώσουν νέα άδεια για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων για το 2017. Οι υπόλοιποι δεν προσήλθαν στην υπηρεσία για να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Η πρώτη προθεσμία υποχρέωνε τους καταστηματάρχες να προβούν σε ρυθμίσεις έως επτά δόσεις για την πληρωμή των τελών έως 31 Ιανουαρίου. Η ανταπόκριση ήταν πολύ μικρή και δόθηκε δυνατότητα ρύθμισης με 30% προκαταβολή και πέντε μηνιαίες δόσεις έως τον Αύγουστο για όσους προσέρχονταν στην υπηρεσία έως 31 Μαρτίου.

Και πάλι η ανταπόκριση των καταστηματαρχών ήταν μικρή. «Δεδομένης της άσχημης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην τοπική αγορά και των καιρικών συνθηκών ου δεν βοήθησαν στο να δουλέψει και να κινηθεί η αγορά», η υπηρεσία προτείνει μία ακόμη παράταση έως 30 Απριλίου, προκειμένου να επωφεληθούν των δόσεων περισσότεροι καταστηματάρχες.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, άδειες για ποσό έως 150 ευρώ εξοφλούνται εφάπαξ. Στην περίπτωση κατάθεσης εγγυητικής επιστολής ο οφειλέτης θα πρέπει να καταθέσει στο Δήμο Βόλου έως 30 Απριλίου εγγυητική επιστολή καλής πληρωμής η οποία θα είναι ισόποση του τέλους κοινοχρήστων χώρων. Το τέλος στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται σε πέντε μηνιαίες δόσεις (από Μάιο έως Σεπτέμβριο).

Στην περίπτωση τμηματικής καταβολής, θα δίνεται προκαταβολή 30% του τέλους κοινόχρηστου χώρου για όσους προσέλθουν έως 30 Απριλίου και το υπόλοιπο ποσό θα καταβάλλεται σε πέντε μηνιαίες δόσεις (από Μάιο έως Σεπτέμβριο).

Στην περίπτωση έκδοσης νέας άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικούς ενδιαφέροντος (δηλαδή άδεια λειτουργίας που θα εκδοθεί από Μάιο έως και Ιούλιο), θα δίνεται προκαταβολή 30% του τέλους κοινόχρηστου χώρου έως 30 Ιουλίου και το υπόλοιπο σε τόσες μηνιαίες δόσεις ώστε η τελευταία να έχει καταληκτική ημερομηνία την 30η Σεπτεμβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου