ΤΟΠΙΚΑ

«Παγωμένη» η κίνηση στην εμπορική αγορά

παγωμένη-η-κίνηση-στην-εμπορική-αγο-518367

Ενας ακόμη μήνας του 2017 νεκρός είναι ο Μάρτιος, που εκπνέει, για την εμπορική αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας. Ο καιρός έφτιαξε, όμως, φαίνεται ότι τα χιόνια του Ιανουαρίου δεν έλιωσαν ακόμη έξω από τα εμπορικά καταστήματα. Οι έμποροι έχουν εναποθέσει πλέον όλες τους τις ελπίδες στο Πάσχα.

«Οι καταναλωτές μπαίνουν στα καταστήματα, ρωτούν για τα προϊόντα που ενδιαφέρονται, όμως δε ψωνίζουν», λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας. Οι έμποροι εισπράττουν την οικονομική αδυναμία των καταναλωτών. «Δεν έχουν χρήματα ή προτιμούν αυτά που έχουν να τα κρατήσουν, νιώθουν ανασφαλείς για το αύριο» είπε ο ίδιος.

Ο Μάρτιος «φεύγει» και αφήνει ζημιές για τα εμπορικά καταστήματα. «Η μείωση είναι της τάξεως του 30%. Ίσως ο τρέχον μήνας να είναι και ο χειρότερος από την έναρξη του 2017. Η αγορά είναι παγωμένη» τονίζει.

Ο εμπορικός κόσμος δεν έχει παρά να προετοιμάζεται για το Πάσχα. Τα καταστήματα ανανεώνουν τα εμπορεύματά τους για τις καθιερωμένες αγορές. Οι γιορτές είναι η μόνη ελπίδα που έχουν οι έμποροι για οικονομική ανάσταση.

Στο μεταξύ, η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου προετοιμάζεται για την ετήσια Γενική της Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017.

Ενα από τα θέματα που θα απασχολήσουν τους εμπόρους είναι και αυτό των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που πραγματοποιούνται δύο φορές το χρόνο κάθε Νοέμβριο και Μάιο. Ο εμπορικός κόσμος ήταν αντίθετος με την πραγματοποίησή τους. Ωστόσο, αν και ζητούσε κατάργηση, η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να επιμηκύνει την περίοδο διάρκειάς τους.

Οι κατά τόπους Εμπορικοί Σύλλογοι έχουν το περιθώριο να αποφασίσουν για το πότε θέλουν αυτές τις πρόσθετες μέρες. «Η αγορά έχει καταλήξει να βρίσκεται συνεχώς σε εκπτώσεις και προσφορές. Παρόλα αυτά μετά την ψήφιση του Νόμου, πρέπει να πάρουμε μία απόφαση» ενημέρωσε ο πρόεδρος.

Στο πλαίσιο αυτό η Διοίκηση θα προτείνει οι πρόσθετες μέρες των ενδιάμεσων εκπτώσεων να ισχύσουν στο τέλος των κανονικών εκπτώσεων του Ιανουαρίου και του Αυγούστου.

Στη Γενική συνέλευση θα συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο από το ασφαλιστικό μέχρι τα POS. Ειδικά για τα POS η Διοίκηση του Συλλόγου θα ενημερώσει για τη επαφή με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας.

Το μείζον, όμως, θέμα σε σχέση με τα τερματικά για τους εμπόρους είναι το ακατάσχετο του λογαριασμού. «Είμαστε προβληματισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά. Το κράτος φαίνεται να έχει εχθρική στάση απέναντι στους εμπόρους. Θα επαναδιατυπώσουμε το αίτημά μας για πολλοστή φορά», κατέληξε ο πρόεδρος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου