ΤΟΠΙΚΑ

«Αγκαλιά» στα «Ηλιοτρόπια» άνοιξε ο Δήμος Βόλου

αγκαλιά-στα-ηλιοτρόπια-άνοιξε-ο-δ-518435

Προμήθεια χιλίων ευρώ για λουλούδια από τον συνεταιρισμό «Ηλιοτρόπια», τα οποία θα ομορφύνουν την είσοδο του Κοιμητηρίου «Κούκος», έκανε ο Δήμος Βόλου, προκειμένου να στηρίξει εμπράκτως τα άτομα με αναπηρίες και την προσπάθειά τους να αποτελέσουν ισότιμα μέλη στην αγορά εργασίας. Η προμήθεια των λουλουδιών φαίνεται να είναι μόνο η αρχή της συνεργασίας που επιδιώκει ο δήμος με τον συνεταιρισμό, τα εννέα μέλη του οποίου δίνουν καθημερινά τη μάχη για να καταφέρουν να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις.

Τα θερμοκήπια του συνεταιρισμού «Ηλιοτρόπια», επισκέφθηκαν ο αντιδήμαρχος Κοιμητηρίων Χρήστος Στεφόπουλος και η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Δέσποινα Κότογλου. Συναντήθηκαν με τα εννέα μέλη του συνεταιρισμού και ζήτησαν να αγοράσουν λουλούδια καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά, τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Πρασίνου, αλλά και προκειμένου να εξωραϊστεί η είσοδος του δημοτικού κοιμητηρίου στον «Κούκο».

Σύμφωνα με τον κ. Στεφόπουλο, τα παιδιά των «Ηλιοτροπίων» θα είναι εκείνα που σε συνεργασία με εργαζόμενους στην Υπηρεσία Πρασίνου θα αναλάβουν να φυτέψουν τα λουλούδια στην είσοδο του κοιμητηρίου και να βάλουν την υπογραφή τους στο τελικό αισθητικό αποτέλεσμα.

«Η συνεργασία δεν σταματά εδώ. Θα συνεχίσουμε να προμηθευόμαστε φυτά με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν, ενώ θα αναθέσουμε σε εθελοντή αρχιτέκτονα να καταθέσει πρόταση για την αναβάθμιση του χώρου, όπου δραστηριοποιούνται τα μέλη του συνεταιρισμού, τον οποίο επισκέπτονται σύλλογοι, φορείς, σχολεία αλλά και μεμονωμένοι πολίτες», σχολίασε ο κ. Στεφόπουλος.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε να προωθήσει εκ νέου στη ΔΕΥΑΜΒ αίτημα για την εγκατάσταση βρύσης στο χώρο της πλατείας Πανεπιστημίου, όπου εδρεύει το Βαγόνι, στο οποίο βρίσκεται το πωλητήριο του συνεταιρισμού και κάλεσε ενόψει Πάσχα τους δημότες να στηρίξουν τα «Ηλιοτρόπια». «Ας πάρουμε όλοι ένα κιλό κρέας λιγότερο και ας αγοράσουμε μια γλάστρα από τα Ηλιοτρόπια. Να χορτάσει εκτός από το σώμα και η ψυχή μας», είπε χαρακτηριστικά.

Την επίσκεψη του δημοτικού κλιμακίου και τα εγκαίνια της νέας συνεργασίας, δέχθηκαν με χαρά τα παιδιά των «Ηλιοτροπίων». Ο συνεταιρισμός ξεκίνησε το 2009 και στους κόλπους του απασχολούνται εννέα παιδιά με αναπηρίες εκ των οποίων επτά στα θερμοκήπια και δύο στο Βαγόνι όπου λειτουργεί το πωλητήριο-εκθετήριο. «Πρόκειται για άτομα 35-45 ετών που απασχολούνται δημιουργικά και δίνουν τη δική τους μάχη για να κερδίσουν το δικαίωμα στην αγορά εργασίας και στην αυτόνομη διαβίωση», σχολίασε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Κλεάνθης Πράττος, ο οποίος κάλεσε από την πλευρά του τους πολίτες να στηρίξουν τα «Ηλιοτρόπια» αγοράζοντας τις πασχαλινές τους λαμπάδες, κοσμήματα αλλά και λουλούδια εποχικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου