ΤΟΠΙΚΑ

Κλιμάκιο ελέγχου την Τετάρτη στην ΑΓΕΤ

κλιμάκιο-ελέγχου-την-τετάρτη-στην-αγε-518516

Κλιμάκιο Ελέγχου Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων συστάθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού και την προσεχή Τετάρτη θα μεταβεί στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Βόλο, προκειμένου να γίνει έλεγχος της λειτουργίας, με βάση την άδεια ελέγχου περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ).

Επίσης, όπως ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για το θέμα της ΑΓΕΤ.

Συγκεκριμένα η κ. Κολυνδρίνη ανέφερε πως «Αμεσα η περιφέρεια Θεσσαλίας θα συγκαλέσει περιφερειακό συμβούλιο με θέμα αυτό της ΑΓΕΤ. Ήδη με απόφαση περιφερειάρχη συστάθηκε Κλιμάκιο Ελέγχου Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, το οποίο την Τετάρτη θα μεταβεί στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ συναποτελούμενο από υπάλληλο του Υπουργείου, εκπρόσωπο του Δήμου Βόλου, υπάλληλο της Διεύθυνσης Βιομηχανίας του Τμήματος Περιβάλλοντος και υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να ελέγξουν τη λειτουργία της ΑΓΕΤ με βάση την νέα άδεια ελέγχου περιβαλλοντικών όρων».

Η κ. Κολυνδρίνη κατέληξε λέγοντας «Εμείς είμαστε αντίθετοι στην καύση του RDF. Το 2013 το περιφερειακό συμβούλιο είπε όχι υπέρ της χρήσης RDF αλλά και άλλων εναλλακτικών καυσίμων. Το υπουργείο Περιβάλλοντος επέτρεψε στην ΑΓΕΤ να καίει RDF βάσει της έγκρισης της νέας ΑΕΠΟ. Εμείς διενεργούμε ελέγχους στο πλαίσιο που η νομοθεσία το επιβάλλει και κάνουμε όλα όσα προβλέπει ο Νόμος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου