ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Αγιο Λαυρέντιο

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-στον-αγιο-λ-520508

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν στην τοπική κοινωνία του Αγίου Λαυρεντίου οι αλλαγές που επήλθαν στο συμβούλιο του προσκυνήματος του Αγίου Αποστόλου του Νέου με απόφαση του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Οι κάτοικοι του χωριού πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δρόμο του χωριού που οδηγεί στο προσκύνημα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση του Μητροπολίτη, να διορίσει δύο μέλη της Μητρόπολης Δημητριάδος, στο συμβούλιο του προσκυνήματος, τονίζοντας ότι πρέπει να πλαισιώνεται μόνο από κατοίκους του Αγίου Λαυρεντίου.

Οι κάτοικοι του Αγίου Λαυρεντίου εξέλαβαν ως «πρόθεση εγκατάστασης τοποτηρητή για οικονομικά θέματα την παραπάνω απόφαση» όπως υπογράμμισε ο Γιάννης Αγαπητός, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η κοινότητα δεν έχει καμία δικαιοδοσία επί του προσκυνήματος. Ο ίδιος επεσήμανε παράλληλα ότι οι κάτοικοι του χωριού ζητούν από τον κ. Ιγνάτιο να εξηγήσει στους κατοίκους του χωριού τους λόγους που «υπαγόρευσαν» τη συγκεκριμένη απόφαση, μεταφέροντας την κοινή θέση, αλλά και τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Ερωτηθείς σχετικά με την αναστάτωση που προκλήθηκε στους κατοίκους του Αγίου Λαυρεντίου, ο κ. Ιγνάτιος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα εμπιστοσύνης από τη Μητρόπολη, ούτε υπάρχει πρόθεση εγκατάστασης τοποτηρητή. «Πρόθεσή μας, είπε ο κ. Ιγνάτιος, είναι να δούμε πως θα αναβαθμίσουμε το προσκύνημα του Αγίου Αποστόλου του Νέου». Παράλληλα ο ίδιος υπενθύμισε ότι: «Ο Άγιος Απόστολος ο Νέος είναι προσκύνημα, έχει συμβούλιο προσκυνηματικού ναού, το οποίο προεδρεύεται από το Μητροπολίτη και εγώ, ως πρόεδρος, όρισα τα μέλη που κρίνω ότι χρειάζονται». Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι στο συμβούλιο υπάρχουν κάτοικοι του Αγίου Λαυρεντίου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου