ΤΟΠΙΚΑ

Δικαστικοί υπάλληλοι: «Εμπαιγμός» η πολιτική βούληση για επίλυση του κτιριακού

δικαστικοί-υπάλληλοι-εμπαιγμός-η-π-521101

Για εμπαιγμό των εργαζομένων κατηγορεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου, ο οποίος επανέρχεται στο θέμα της ανέγερσης νέου δικαστικού μεγάρου και καλεί τον υπουργό Σταύρο Κοντονή να επισκεφτεί τα Δικαστήρια Βόλου και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις ανάγκες, όπως πρόσφατα έκανε και με το Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των δικαστικών υπαλλήλων Βόλου, το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις ενός χώρου όπου απονέμεται δικαιοσύνη και όπου προσέρχονται για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων τους όλοι οι πολίτες της Μαγνησίας.

«Δεν είναι μόνο η έλλειψη γραφείων, ακροατηρίων, εξόδων κινδύνου, φύλαξης, η έλλειψη χώρων στάθμευσης και χώρων υγιεινής. Σε όλα αυτά -και εξ αιτίας αυτών- έχει προστεθεί και η αδυναμία ορθής εφαρμογής του συστήματος ηχογράφησης και αποηχογράφησης πρακτικών. Ένα σύστημα που ενώ έχει τις προδιαγραφές ενός πολυμίξερ για την επιτάχυνση της δικαιοσύνης, λόγω της έλλειψης γραφείων και ακροατηρίων στο Βόλο χρησιμοποιείται σαν μίξερ χειρός.

Όλα αυτά τα έχουμε κάνει γνωστά στους αρμοδίους σε τοπικό επίπεδο αλλά και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης», επισημαίνουν.

Για τους υπαλλήλους όλα όσα έχουν δημοσιευτεί μέχρι τώρα περί πολιτικής βούλησης του προηγούμενου υπουργού Δικαιοσύνης, δυστυχώς αποδείχτηκε ότι είναι απλά μία επανάληψη εμπαιγμού των εργαζομένων.

«Και το λέμε αυτό γιατί, ενώ δεχθήκαμε να συμμετάσχουμε σε μία άτυπη επιτροπή που συστάθηκε στο υπουργείο με επικεφαλής τον προηγούμενο γραμματέα του υπουργείου κ. Κοσμάτο, μετά από εννιά μήνες επαληθεύθηκε η αρχική μας επιφύλαξη για το σκοπό της σύστασης της. Το υπουργείο δεν προτίθεται να δώσει καμιά λύση. Ζητώντας κατ’ επανάληψη έγγραφα από την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Βόλου για πράγματα που είναι γνωστά στο υπουργείο, και κωλυσιεργώντας με εσωτερική διακίνηση των εγγράφων, αποδείχθηκε ότι το μόνο που ήθελε να εξυπηρετήσει η σύσταση της άτυπης επιτροπής είναι η οργή του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, όταν μία υπηρεσία του υπουργείου με έγγραφό της τόλμησε μεταξύ άλλων να προτείνει και τη μεταστέγαση των γραφείων του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου προκειμένου να γίνει εκεί ένα ακροατήριο», τονίζουν.

Προς επίρρωση, οι δικαστικοί υπάλληλοι διερωτώνται πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς την απάντηση που έλαβαν πριν λίγες μέρες, όταν επικοινώνησαν με το υπουργείο για να ρωτήσουν σε ποιο στάδιο βρίσκεται το τελευταίο αίτημα της Διευθύνουσας το Πρωτοδικείο Βόλου προς τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, το οποίο έγινε μετά από πρόταση του σημερινού ΓΓ του ΥΔΔΑΔ κ. Σάρλη. «Η απάντηση ήταν ότι έχει τεθεί υπόψη του νέου υπουργού προκειμένου να εξασφαλιστεί εκ νέου η πολιτική βούληση» συμπληρώνει μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου