ΤΟΠΙΚΑ

Μεταμόρφωσαν το παλιό γυμναστήριο στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου

μεταμόρφωσαν-το-παλιό-γυμναστήριο-στ-523189

Εβαλαν μεράκι, προσωπική εργασία και αγάπη, και κατάφεραν να μεταμορφώσουν τον μουντό χώρο του γυμναστηρίου σε ένα πραγματικό κόσμημα. Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Βόλου με «όπλο» τους τα χρώματα, και με συνεργάτες τους τόσο το γυμναστή τους Σωτήρη Πετσιμέρη όσο και τον πρόεδρο του συλλόγου Γονέων, Σταύρο Τουρσούγκα, προχώρησαν σε παρεμβάσεις στο γυμναστήριο, που δεν θυμίζει σε τίποτα την πρότερη κατάσταση.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η ιδέα ξεκίνησε από τους ίδιους τους μαθητές. Μία κλειδωμένη αίθουσα στο χώρο του γυμναστηρίου βρισκόταν σε αχρηστία. Ήταν άδεια και γεμάτη από αντιαισθητικά συνθήματα. Οι μαθητές ζήτησαν να αξιοποιήσουν το χώρο και βρήκαν ευήκοα ώτα στον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Σωτήρη Πετσιμέρη, στη διευθύντρια του 8ου Γυμνασίου Βόλου, Ευτυχία Βουρδουμπάκη αλλά και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Χρειάστηκαν μόλις 20 ευρώ για την αγορά των χρωμάτων, και οι μαθητές έβαλαν προσωπική εργασία, ώστε σε μία μόνο Κυριακή να την καθαρίσουν και να την βάψουν.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Σταύρος Τουρσούγκας, κατασκεύασε μόνος του τραπέζι του πινγκ πονγκ και η αίθουσα μετατράπηκε σε play room, με τους μαθητές να απολαμβάνουν έκτοτε αγώνες πινγκ πονγκ.

Ο πρόεδρος των Γονέων, Σάββας Τουρσούγκας με την καλλιτεχνική ομάδα των μαθητών:  Στέλλα Εξαμηλιώτου, Άννα Τσάνιου, Βασίλη Μπέκο, Γιώργο Καλαφάτη, Ιουλία Τέντη, Δημήτρη Κοτρώνη, Μάνο Παυλή

Αρχικά επιχειρήθηκε να συγκεντρωθούν χρήματα για να αγοραστεί το τραπέζι, ήταν όμως αρκετά ακριβό για το… ταμείο του συλλόγου.

Το play room ήταν μόνο η αρχή. Οι μαθητές καθάρισαν το χώρο του γυμναστηρίου, τοποθέτησαν πολύζυγα που ήταν ξεχασμένα στις αποθήκες και άρχισαν να δίνουν χρώμα στους μουντούς τοίχους με τη δημιουργία ζωγραφιών.

Πλέον μόνο το σύστημα θέρμανσης που δεν λειτουργεί και το ταβάνι, από το οποίο έχουν αποκολληθεί σοβάδες και έχει αποκαλυφθεί το σκυρόδεμα, θυμίζουν τον παλιό χώρο…

«Το αποτέλεσμα μας χαροποιεί. Το γυμναστήριο είναι πιο ευχάριστο τώρα. Και θα μείνει και τα επόμενα χρόνια για τους επόμενους μαθητές», ανέφερε η καλλιτεχνική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Βόλου, που απαρτίζεται από τους Στέλλα Εξαμηλιώτου, Άννα Τσάνιου, Βασίλη Μπέκο, Γιώργο Καλαφάτη, Ιουλία Τέντη, Δημήτρη Κοτρώνη, Μάνο Παυλή.

«Αξίζουν πολλά μπράβο σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Αγκάλιασαν με αγάπη το χώρου του γυμναστηρίου και δημιούργησαν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα», είπε η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Βόλου, Ευτυχία Βουρδουμπάκη.

«Τα σχολεία είναι μεν παλιά, ωστόσο τα γυμναστήρια είναι από τα καλύτερα στην περιοχή και είναι κρίμα να μην αξιοποιούνται. Επειδή καθημερινά περνάμε ώρες στο γυμναστήριο και επειδή θέλουμε τους μαθητές δραστηριοποιημένους, με λιγοστούς πόρους, κάναμε μία προσπάθεια αναβάθμισης του χώρου. Τα παιδιά με όρεξη και μεράκι δημιούργησαν ένα λειτουργικό και ζεστό χώρο για τις ώρες της γυμναστικής», σχολίασε ο κ. Πετσιμέρης.

«Η ιδέα ήταν των ίδιων των παιδιών. Εμείς απλώς βοηθήσαμε στην υλοποίησή της», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Βόλου, Σταύρος Τουρσούγκας, ο οποίος ξενάγησε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο μεταμορφωμένο γυμναστήριο με τη συνοδεία των μελών του συλλόγου: Μαρία Στυλιανίδου (ταμίας), Ευαγγελία Δημητρούλια, Μαριάνθη Μανίνη- Χαλέβα και Νικολέτα Παπουτσή (μέλη).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου