ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνια διάκριση ρομποτικής για το 8ο Γυμνάσιο Βόλου

πανελλήνια-διάκριση-ρομποτικής-για-τ-527059

Ειδικό βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής – Οι μικροί επιστήμονες βάδισαν στα χνάρια του Μεγαλέξανδρου με ρομπότ

Πανελλήνια διάκριση για το 8ο Γυμνάσιο Βόλου, που έλαβε ειδικό βραβείο στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για Μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, που διοργανώθηκε από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» στο ΟΑΚΑ. Το 8ο Γυμνάσιο Βόλου, που έλαβε μέρος με τέσσερις ομάδες του, στην τελική φάση του πανελληνίου διαγωνισμού, απέσπασε ειδικό βραβείο για το ρομπότ που κατασκεύασαν με τα ελάχιστα χρησιμοποιούμενα υλικά.

Οι μαθητές της Γ’ τάξης του 8ου Γυμνασίου Αλκιβιάδης Λύκας και Φοίβος Πετσιμέρης και ο μαθητής της Α’ τάξης Στέργιος Κουσκουρίδας, υπό τις οδηγίες του καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου, Νικόλαο Σαμαρά και της αναπληρώτριας καθηγήτριας Αναστασίας Καλογήρου, κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις δοκιμασίες, να τερματίσουν με το ρομπότ τους, να αντέξουν στον μεγάλο συναγωνισμό και τελικώς να διακριθούν.

Το ταξίδι για τους Βολιώτες μαθητές που βάδισαν στα… χνάρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κάνοντας χρήση της ρομποτικής ξεκίνησε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι μαθητές διακρίθηκαν στον περιφερειακό διαγωνισμό που έγινε στη Λάρισα, εξοπλίστηκαν δωρεάν με κιτ εκπαιδευτικής ρομποτικής και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό διαγωνισμό.

Οι μικροί επιστήμονες του κοντινού μέλλοντος ακολούθησαν την «Πορεία του Μεγαλέξανδρου», σύμφωνα με το θέμα της κατηγορίας του διαγωνισμού για τους μαθητές του Γυμνασίου.

Η δοκιμασία αναφερόταν στην περιπετειώδη πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που διέσχισε και κατέκτησε όλο το γνωστό κόσμο της εποχής του. Η διαδρομή πραγματοποιήθηκε πάνω σε ένα χάρτη και τα ρομπότ έπρεπε να ακολουθήσουν τη διαδρομή που «χάραξε» ο Μ. Αλέξανδρος και να ολοκληρώσουν τις δοκιμασίες που συνάντησαν. Η δοκιμασία στηρίζεται και αναδεικνύει το ιστορικό γεγονός, αλλά δεν αποτελεί πιστή αναπαράσταση της πορείας του Μ. Αλεξάνδρου, έχοντας τις απαραίτητες τροποποιήσεις λόγω του αγωνιστικού της χαρακτήρα.

Ο πανελλήνιος διαγωνισμός διεξήχθη στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του Οργανισμού για τη Διάδοση της Νέας Εκπαιδευτικής Μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) στον τρόπο διδασκαλίας και εκπαίδευσης.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 8ου Γυμνασίου Βόλου, απέδειξαν το ταλέντο τους και επιστρέφουν με τις βαλίτσες τους γεμάτες από το διαγωνισμό, που τους χάρισε πολύτιμη εμπειρία αλλά και στιγμές χαράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η δεύτερη χρονιά που ομάδες του σχολείου, παίρνουν μέρος στην τελική φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου