ΤΟΠΙΚΑ

Δεκαπέντε τοίχοι καλοσύνης στην πόλη

δεκαπέντε-τοίχοι-καλοσύνης-στην-πόλη-527070

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Πεδίο έκφρασης των αλληλέγγυων συναισθημάτων προσφέρουν σε Βολιώτες κάθε ηλικίας οι τοίχοι καλοσύνης, που καλύπτουν ευρεία ακτίνα προσφοράς σε δεκαπέντε σημεία της πόλης, ενώ σύντομα δημιουργείται το δέκατο έκτο, στο κτήριο Παπαστράτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η σχετική άδεια έχει ήδη δοθεί από τους ιθύνοντες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και, όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κωνσταντίνος Μαγαλιός, Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Μαγνησίας, εκτιμάται ότι η νέα προσπάθεια θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Συγκινητική είναι στο μεταξύ η θερμή ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας, ενηλίκων αλλά και μαθητών, οι οποίοι στηρίζουν με ενθουσιασμό και διακριτικότητα την προσπάθεια που έχει γίνει πλέον θεσμός, και στόχος των εμπνευστών είναι να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο την επόμενη χρονιά.

«Θέλουμε πρώτα να βεβαιωθούμε ότι έχουν εδραιωθεί οι τοίχοι της καλοσύνης που ήδη υπάρχουν, και κατόπιν να δημιουργήσουμε κι άλλους» όπως υπογραμμίζει ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Μαγνησίας.

Στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί από τους προσκόπους, παρατίθεται με αναλυτικά στοιχεία ο χάρτης των τοίχων της καλοσύνης που υπάρχουν στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, καλύπτοντας μια ευρεία ακτίνα από τα Παλιά και τη Λεωφόρο Αθηνών μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο. Στόχος της επόμενης χρονιάς είναι να επεκταθεί και σε άλλες συνοικίες η ίδια πρωτοβουλία, προκειμένου να καλύψει σταδιακά κάθε γειτονιά της πόλης, σε μια περίοδο κατά την οποία οι ανάγκες για βοήθεια αυξάνονται διαρκώς.

Τα δεκαπέντε σημεία στα οποία υπάρχουν τοίχοι καλοσύνης είναι: Ρήγα Φεραίου και Σπυρίδη, πλατεία Πανεπιστημίου, στο πάρκο Αγίου Κωνταντίνου κοντά στο σπιτάκι των προσκόπων, Κωνσταντά με Κασσαβέτη, Γαζή με Κασσαβέτη, Αθηνών 66 στο Πεδίο του Άρεως, Αλεξάνδρας με Κανάρη, στο μικρό πάρκο της Νέας Δημητριάδας απέναντι από τον Άγιο Δημήτριο, 54ου Συντάγματος στη Μεταμόρφωση (το οποίο έχει υιοθετήσει, σημειωτέον, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός της Μητρόπολης), έξω από τον περίβολο του 16ου και 30ου Δημοτικού Σχολείου στην οδό Ορφανοτροφείου, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Ιωνίας. Επίσης στο γήπεδο της Νίκης, στην παραλία στην αρχή της Ογλ, στα Ψαράδικα στο παρκάκι όπου γίνεται η λαϊκή των βιολογικών προϊόντων και υπάρχει παλιό κτίσμα του ΟΣΕ και, τέλος, στην αρχή της Κ. Καρτάλη, στον τοίχο του παλιού προποτζίδικου που βρίσκεται κοντά στην παραλία.

Σημαντικό είναι, παράλληλα, το γεγονός ότι οι τοίχοι καλοσύνης που έχουν δημιουργηθεί σε σχολεία, ενισχύονται από μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στηρίζουν ένθερμα την προσπάθεια. «Έχουμε κάνει προγράμματα με τα παιδιά των σχολείων, τους ενημερώσαμε για τη συγκεκριμένη προσπάθεια και δημιουργήσαμε μαζί με τα παιδιά τον κάθε τοίχο καλοσύνης» υπογραμμίζει ο Κωνσταντίνος Μαγαλιός.

Στο μεταξύ, οι στόχοι και οι αποδέκτες της προσφοράς διευρύνονται διαρκώς, ενώ το χθεσινό κάλεσμα για τον καθαρισμό του λόφου της Γορίτσας, αποτέλεσε μια ακόμη σημαντική εθελοντική πρωτοβουλία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου