ΤΟΠΙΚΑ

«Αγκαλιά» για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

αγκαλιά-για-το-κοινωνικό-παντοπωλε-527358

«Αγκαλιά» για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, μετά την έκκληση που απηύθυνε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Νατάσσα Μορφογιάννη, για την ενίσχυση των ψυγείων και ραφιών που άδειασαν, έγιναν επαγγελματίες της περιοχής.

Ήδη χθες, μεγάλος επιχειρηματίας που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του προσέφερε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο 400 κοτόπουλα που θα γεμίσουν τα ψυγεία της δομής ενόψει και του Πάσχα.

Την ίδια ώρα, η κ. Μορφογιάννη ήρθε σε συνεννόηση με τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές για τη διάθεση φρούτων και λαχανικών προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Όπως συμφώνησαν οι δύο πλευρές, οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων θα συγκεντρώνουν και θα παραδίδουν δύο φορές την εβδομάδα φρούτα και λαχανικά, με τα οποία θα ενισχυθούν τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου και, κατ’ επέκταση, δημότες που έχουν ανάγκη και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για το καθημερινό τραπέζι.

Πριν από δύο ημέρες, θετικά ανταποκρίθηκε η βιομηχανία Στάμος Α.Ε. στην Α’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, που παράγει προϊόντα ζύμης (πίτες, τυρόπιτες, κρουασάν). Παρέδωσε στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας 67 κούτες με 15 τεμάχια προϊόντων σφολιάτας, τα οποία θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ ορισμένα δόθηκαν στα παιδιά του Ορφανοτροφείου Βόλου.

Όπως είναι γνωστό, κάθε μήνα εξυπηρετούνται περίπου 400 οικογένειες από το Κοινωνικό Παντοπωλείου που λειτουργεί για το κοινό κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου έχουν εξασφαλίσει με τα απαραίτητα τρόφιμα αλλά και με είδη πρώτης ανάγκης περί τα 1.400 άτομα.

Η αγωνία αφορά στην εξασφάλιση των απαραίτητων ειδών για την περίοδο του Πάσχα και το στρώσιμο του γιορτινού τραπεζιού.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου