ΤΟΠΙΚΑ

Δυσφήμισε με ανώνυμη επιστολή σε όλο το χωριό συγχωριανό του

δυσφήμισε-με-ανώνυμη-επιστολή-σε-όλο-τ-527369

Είχε διαφορές η σύζυγός του με τη γυναίκα συγχωριανού του, και αντί να τις αφήσει να λύσουν τις διαφορές τους, άντε και να μαλλιοτραβηχτούν ως ύστατη λύση, όπως είπε στην πρότασή του ο εισαγγελέας έδρας, κατασυκοφάντησε τον συγχωριανό του και μάλιστα με το χειρότερο τρόπο: με τη διανομή ανώνυμης επιστολής, η οποία έφτασε σε ολόκληρο το χωριό…

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου του 2011, προκαλώντας μεγάλο σούσουρο σε τοπική κοινότητα του Βόλου. Το πρόσωπο, για το οποίο μιλούσε η επιστολή, αναφερόταν ψευδώς ότι ήταν κλέφτης, ότι δήθεν έκοβε επιδοτήσεις, μύριες κατηγορίες ανυπόστατες, βλάπτοντας ανεπανόρθωτα την τιμή και την υπόληψη τόσο του ιδίου όσο και της οικογένειάς του. Κάποιοι από το χωριό έφτασαν ακόμη και να προκαλέσουν φθορές σε τοιχο του σπιτιού του.

Ένοχο για συκοφαντική δυσφήμιση έκρινε χθες ο εισαγγελέας έδρας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βολου 63χρονο Βολιώτη, τονίζοντας ότι είχε και το κίνητρο να πράξει τη διανομή της επιστολής που έφτασε σε όλους τους κατοίκους τοπικής κοινότητας του Βόλου και η εμπλοκή του στην υπόθεση είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς επιβεβαιώνεται από το γραφικό του χαρακτήρα.

Αρνήθηκε, πάντως, νωρίτερα στην απολογία του κάθε ανάμειξη με την υπόθεση ο 63χρονος επικαλούμενος γραφολογική εξέταση, την οποία στηρίζει ο συνήγορός του, και προτίθεται να προσφύγει στο Εφετείο.

Ο εισαγγελέας πρότεινε καταδίκη του κατηγορουμένου, τονίζοντας στο Μονομελές ότι η συκοφάντιση ενείχε ηθική μομφή, ότι η λάσπη όταν πέφτει πάντοτε κολλάει, ότι όποια απόφαση και αν λάβει ένα δικαστήριο, η ρετσινιά δύσκολα φεύγει.

Για τους άλλους δύο κατηγορούμενους ο εισαγγελέας έδρας προτεινε αθώωση λόγω αμφιβολιών, ενώ για τους υπόλοιπους, επίσης δύο στον αριθμό, που κατηγορούνταν για πρόκληση φθορών, έπαυσε οριστικά υφ’ όρον η ποινική δίωξη.

Ο 63χρονος καταδικάστηκε σε δεκαοχτώ μήνες φυλάκσιη με τριετή αναστολή και εφέσιμη. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου