ΤΟΠΙΚΑ

Κλήσεις για …καταθέσεις σε αποφοίτους εκπαιδευτηρίων

κλήσεις-για-καταθέσεις-σε-αποφοίτου-527407

Κλήσεις για …καταθέσεις σε Βολιώτες αποφοίτους ιδιωτικών τεχνολογικών εκπαιδευτηρίων, που λόγω παρατυπίας και αυθαιρεσιών οδηγήθηκαν σε λουκέτο μετά από αναφορά της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, η οποία προκάλεσε σάλο στο πανελλήνιο.

Ενώ από το 2007 δεν έγινε τίποτα για να εφαρμοστεί ο νόμος της υπουργού Μ. Γιαννάκου και να επιβληθούν κυρώσεις στα επίμαχα ανά την Ελλάδα ιδιωτικά τεχνολογικά εκπαιδευτήρια, τώρα το σύνολο των σπουδαστών των εν λόγω εκπαιδευτηρίων καλούνται να πληρώσουν τη νύφη.

Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που λειτουργούσαν με παρατυπίες έκλεισαν μετά από αναφορά της Ομοσπονδίας στο Υπουργείο Παιδείας το 2016, η οποία ζητούσε έλεγχο στον τρόπο λειτουργίας τους, ενώ παράλληλα προέβη και σε καταγγελία-βόμβα για πτυχία μαϊμού σε συγκεκριμένες πόλεις με στόχο διορισμούς στο Δημόσιο. Η Ομοσπονδία ανέφερε μεταξύ αλλων ότι υπήρχε «ταρίφα» από 5.000-15.000 ευρώ για τίτλους σπουδών χωρίς ποτέ να έχουν γίνει μαθήματα σε εκπαιδευτήριο συγκεκριμένης πόλης.

Μετα τις εξελίξεις αυτές, λουκέτο έβαλαν συνολικά 18 ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ανάμεσα στα οποία και έξι στη Λάρισα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλήσεις αποστέλλονται στο πλαίσιο προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης που διεξάγεται στην Αθήνα, ενώ θα ακολουθήσει Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Εξαιτίας αυτών των καταγγελιών που έχουν γίνει για άλλες πόλεις εκτός της Θεσσαλίας, οι σπουδαστές είναι εν δυνάμει κατηγορούμενοι για χρήση πλαστών πτυχίων ίσως και εξαπάτηση του Δημοσίου και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος, καθώς πολλοί από αυτούς έχουν προσληφθεί στο Δημόσιο και όλα αυτά τα χρόνια πληρώνονται κανονικά τους μισθούς τους.

Οι εξελίξεις με τους παράτυπους και παράνομους τίτλους σπουδών έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη ζωή των αποφοίτων, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να καθίσουν στα θρανία και να δώσουν εξετάσεις.

Μάλιστα, το υπουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητάει οι σπουδαστές να έχουν σήμερα μετά από τόσα χρόνια τις ίδιες βαθμολογίες με αυτές που αναφέρονται στα πτυχία τους, ανεξάρτητα από το πώς έχει διαμορφωθεί η ζωή τους σήμερα.

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως επισημάνθηκε, θα γίνει ανάκληση των πτυχίων τους και θα οδηγηθούν σε παραίτηση από τη θέση εργασίας τους.

Ο διαγωνισμός, που το υπουργειό είναι υποχρεωμένο να προκηρύξει, όπως επισημάνθηκε, αναμένεται να δημοσιευτεί στο τέλος του τρέχοντος μηνός.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου