ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη για παράσυρση και εγκατάλειψη ποδηλάτη στα Καλά Νερά

καταδίκη-για-παράσυρση-και-εγκατάλει-527481

Ηταν στενοχωρημένος που ο γιος έφυγε στη Γερμανία και ήπιε λίγο παραπάνω. Ωστόσο, αν και υπό την επίδραση οινοπνεύματος, πήρε το αυτοκίνητο, οδήγησε και προκάλεσε τροχαίο, αφήνοντας αβοήθητο τον ποδηλάτη που παρέσυρε…

Ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών, χρηματική ποινή 1.200 ευρώ, τρεις μήνες αφαίρεση της άδειας οδήγησης και έξι μήνες αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 53χρονο Βολιώτη που ήταν ο δράστης της παράσυρσης ποδηλάτη το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στα Καλά Νερά.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή σε εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως και επέβαλε έφεση με αναστέλλουσα δύναμη.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που έδωσε ο 53χρονος. Η «συγγνώμη» που ζήτησε ο κατηγορούμενος, η μετάνοια που έδειξε, οι δικαιολογίες που επικαλέστηκε με τη στεναχώρια για το παιδί του, την οδήγηση υπό την επίδραση του αλκοόλ, αλλά και την άγνοια που δήλωσε για το ατύχημα, λέγοντας ότι ούτε είδε, ούτε άκουσε το παραμικρό, δεν ικανοποίησαν το δικαστήριο.

Ο 56χρονος ποδηλάτης τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε μιάμιση μέρα στο νοσοκομείο. Αν ο οδηγός του αυτοκινήτου, είπε ο εισαγγελέας έδρας, σταματούσε στον τόπο του ατυχήματος και προσέφερε τη βοήθειά του, δεν θα ακολουθούνταν αυτόφωρη διαδικασία. Ο νόμος επιβραβεύει την παροχή βοήθειας στον συνάνθρωπο. Ένα ατύχημα μπορεί να συμβεί στον καθένα.

«Κατάλαβε ότι χτύπησε άνθρωπο και φοβήθηκε. Σκέφτηκε ότι είχε πιεί αλκοόλ κιόλας. Προτίμησε να φύγει, δείχνοντας ανεύθυνη συμπεριφορά προς το κοινωνικό σύνολο, ενώ αποτέλεσε και κακό παράδειγμα με τη συμπεριφορά του αυτή προς τους νεότερους» είπε ο εισαγγελέας έδρας, ο οποίος πρότεινε την ενοχή του.

Ο 53χρονος κρίθηκε ένοχος για πρόκληση σωματικής βλάβης, μη παροχή βοήθειας και οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου