ΤΟΠΙΚΑ

1.320 τα πρωτάκια των Γυμνασίων την επόμενη χρονιά στη Μαγνησία

1-320-τα-πρωτάκια-των-γυμνασίων-την-επόμεν-527617

Στους 1.320 ανέρχονται οι τελειόφοιτοι μαθητές των δημοτικών σχολείων, που από τη νέα σχολική χρονιά, πρόκειται να φοιτήσουν στην Α’ τάξη του Γυμνασίου. Ο αριθμός των μαθητών που θα αποτελέσουν τα «πρωτάκια» των γυμνασίων είναι αυξημένος κατά 20 σε σχέση με πέρυσι.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, αύξηση του μαθητικού δυναμικού παρατηρείται στο κέντρο του Βόλου και αντίστοιχα στο κέντρο της Ν. Ιωνίας. Την ίδια όμως ώρα, ο αριθμός των μαθητών που θα γραφτούν στα γυμνάσια, μειώνεται στις περιοχές της Νεάπολης, των Αγίων Αναργύρων και της Αισωνίας.

Με βάση το σύνολο του μαθητικού δυναμικού, αλλά και τις αυξομειώσεις που παρατηρούνται ανά περιοχή, ξεκίνησε χθες από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο σχεδιασμός για την κατανομή του μαθητικού δυναμικού από τα δημοτικά σχολεία στα γυμνάσια.

Σύμφωνα με τον διευθυντή, Σωκράτη Σαβελίδη και φέτος θα ακολουθηθεί το σύστημα της σχολειοκεντρικής κατανομής των μαθητών, που φαίνεται ότι πέρυσι απέδωσε. Αυτό προκύπτει μέσα από τον μικρό αριθμό μετεγγραφών που ζήτησαν μαθητές και που δεν ξεπερνούν τη 1 ή τις 2 ανά σχολική μονάδα.

«Στόχος είναι να συνεχιστεί η σχολειοκεντρική κατανομή που πέρυσι εφαρμόστηκε για πρώτη χρονιά και να αποτελέσει μπούσουλα και για τα επόμενα χρόνια, προκειμένου οι γονείς να μπορούν να κάνουν τον οικογενειακό προγραμματισμό τους σε βάθος εξαετίας. Να γνωρίζουν δηλαδή ότι το παιδί τους που φοιτά σε συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο, θα φοιτήσει σε συγκεκριμένο γυμνάσιο», σχολίασε ο κ. Σαβελίδης.

Ήδη, η πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας έχει καταρτιστεί και περιλαμβάνει ελάχιστες αλλαγές. Μία από αυτές αφορά στην κατανομή μαθητών από το 32ο Δ.Σ. Βόλου προς το 8ο Γυμνάσιο Βόλου, προκειμένου να αυξήσει τα τμήματα της πρώτης τάξης από τρία σε τέσσερα, και μία ακόμη στην κατανομή των μαθητών του 19ου Δ.Σ. Βόλου προκειμένου να δημιουργηθούν ισάριθμα τμήματα στο 7ο και 9ο Γυμνάσιο Βόλου. Με βάση τον αριθμό των μαθητών, εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν δύο επιπλέον τμήματα φέτος, ένα εκ των οποίων στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου και το άλλο στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου.

Η εκτίμηση αυτή θα εξαρτηθεί και από τους μαθητές που θα πάνε στο Μουσικό Γυμνάσιο και που ανέρχονται σε 96.

Η πρόταση της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, θα κατατεθεί την ερχόμενη Τρίτη στα σχολεία, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας αλλά και στην ΕΛΜΕ, προκειμένου να ανοίξει ο διάλογος για ενδεχόμενες αλλαγές και τροποποιήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου