ΤΟΠΙΚΑ

78 ημέρες καταλήψεων σε γυμνάσια και λύκεια της Μαγνησίας

78-ημέρες-καταλήψεων-σε-γυμνάσια-και-λύκ-528003

Στις 78 ανέρχονται οι ημέρες των καταλήψεων που έκαναν μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Μαγνησίας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με στοιχεία καταγραφής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι ημέρες των καταλήψεων διαφέρουν ανά σχολική μονάδα. Ο μέσος όρος των μαθητικών καταλήψεων στα γυμνάσια και λύκεια, κυμαίνονται μεταξύ μιας και τριών ημερών, υπάρχουν όμως και σχολικές μονάδες που συμπληρώνουν ακόμη και επτά ημέρες καταλήψεων.

Πρόκειται για μαθητικές κινητοποιήσεις που είχαν γίνει έως και την περίοδο των Χριστουγέννων, με μαθητές να ξεσηκώνονται και να ζητούν ανά περίπτωση, κάλυψη των κενών εκπαιδευτικών στα σχολεία τους ή ικανοποίηση άλλων αιτημάτων. Οι τελευταίες διαμαρτυρίες, που είχαν πάρει εκτεταμένη μορφή στα λύκεια, αφορούσαν στη μετάθεση από το υπουργείο του χρόνου των πανελλαδικών εξετάσεων, μετά τις ενδοσχολικές εξετάσεις. Μάλιστα, τότε είχε προκληθεί συνεδρίαση διευρυμένου σχολικού συμβουλίου, που κατέληξε στην αποστολή υπομνήματος στο Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, οι χαμένες ώρες μαθημάτων εξαιτίας των μαθητικών καταλήψεων θα πρέπει να αναπληρωθούν.

Ήδη συνεδρίασαν τα σχολικά συμβούλια και πρότειναν τρόπους αναπλήρωσης. Σε ορισμένα μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία της Δ.Δ.Ε., το χαμένο έδαφος έχει ήδη καλυφθεί.

Τις προτάσεις των σχολείων υιοθέτησε η Δευτεροβάθμια και εισηγείται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τις προτάσεις, τα σχολεία περικόπτουν περιπάτους, περιορίζουν τη διοργάνωση πολυήμερων εκδρομών σε εργάσιμες ημέρες, ενώ στις σχολικές γιορτές γίνονται παράλληλα μαθήματα.

Καθυστερήσεις στην πορεία της σχολικής ύλης δεν έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, με βάση την καταγραφή που κάνει σε μηνιαία βάση ειδική επιτροπή, και σύμφωνα με τα πρακτικά που τηρούν οι σύλλογοι διδασκόντων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου