ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση με τον αν. υπουργό Περιβάλλοντος για την καύση RDF από την ΑΓΕΤ

συνάντηση-με-τον-αν-υπουργό-περιβάλλο-528957

Το κατώφλι του Υπουργείου Περιβάλλοντος θα διαβούν την ερχόμενη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, μαζί με τους γραμματείς των Νομαρχιακών του κυβερνώντος κόμματος στη Μαγνησία και την Εύβοια για το θέμα της ΑΓΕΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος απάντησε θετικά στο αίτημα που τέθηκε από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία και έτσι προγραμματίστηκε η σύσκεψη.

Στη συνάντηση -με βάση και την ανακοίνωση που έχει εκδοθεί από το κυβερνών κόμμα- οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία μαζί με τους εκπροσώπους του κόμματος θα ζητήσουν να αποσυρθούν τα υλικά RDF και SRF από την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων της άδειας που έχει λάβει η ΑΓΕΤ.

«Η ΝΕ Μαγνησίας -τονιζόταν στην προχθεσινή ανακοίνωση- μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου του αρνητικού πλαισίου που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την ΑΕΠΟ (απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων) του 2014 για την χρήση των μη ανακυκλώσιμων υλικών RDF, SRF, θα πάρουν τις ανάλογες πρωτοβουλίες προκειμένου να αποσυρθούν αυτά τα υλικά, δεδομένου ότι το εργοστάσιο δραστηριοποιείται σε κατοικήσιμη περιοχή και η επιπλέον επιβάρυνση με καρκινογόνες ουσίες δημιουργεί ένα θανατηφόρο περιβάλλον. Προτεραιότητά μας είναι η προστασία των ανθρώπων και όχι η μεγιστοποίηση των κερδών της επιχείρησης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου