ΤΟΠΙΚΑ

Σκλαβενίτης και στο Βόλο

σκλαβενίτης-και-στο-βόλο-551347

Την 1η Μαρτίου ξεκινάει η λειτουργία της εταιρείας «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη», η οποία θα απορροφήσει 2 καταστήματα του δικτύου της «Μαρινόπουλος» στο Βόλο όπως γνωστοποίησε η διοίκηση της αλυσίδας «Σκλαβενίτης» με επιστολή της προς προμηθευτές

Σκλαβενίτης και στο Βόλο… Από 1η Μαρτίου ξεκινάει η λειτουργία της εταιρείας «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη» που θα απορροφήσει σε πρώτη φάση δύο καταστήματα της «Μαρινόπουλος». Η είσοδος της μεγάλης αλυσίδας στην περιοχή μας γίνεται αρχικά μέσω των κεντρικών καταστημάτων, στην 2ας Νοεμβρίου που είναι το κεντρικό και στη Γιάννη Δήμου που επίσης είναι ιδιόκτητο. Τα υπόλοιπα καταστήματα προς το παρόν μένουν ως έχουν, όπως και οι εργαζόμενοι, μέχρι νεωτέρας.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Το προσωπικό των δύο μεγάλων κεντρικών καταστημάτων που «μεταφέρεται» στη Σκλαβενίτης έχει ήδη ενημερωθεί, έχει περάσει από σχετικά σεμινάρια, και από την ερχόμενη Τετάρτη 1 Μαρτίου «μπαίνει» στη νέα εποχή. Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου αυτά τα δύο καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. καθώς ενόψει της αλλαγής του AΦΜ θα πρέπει να γίνουν οι τελευταίες αλλαγές που επιβάλλονται για να ξεκινήσει με το «δεξί» η νέα εταιρεία.

Η διοίκηση της αλυσίδας «Σκλαβενίτης», με επιστολή της προς τους προμηθευτές, τους ενημερώνει για το νέο καθεστώς και ότι από την 1η Μαρτίου ξεκινά κανονικά ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων και πως οι τιμολογήσεις θα γίνονται πλέον στο όνομα της εταιρείας «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης». Επιπλέον, στελέχη της εταιρείας που βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες στο Βόλο, υπέδειξαν τους χώρους όπου θα πραγματοποιούνται οι παραδόσεις των εμπορευμάτων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο Βόλο επιλέγηκαν τα δύο συγκεκριμένα καταστήματα καθώς είναι ιδιόκτητα και δεν θα χρειαστεί η καταβολή μισθωμάτων, ειδικά στην πρώτη περίοδο που η εταιρεία ξεκινά αναμένοντας και την έγκριση της πρόσθετης χρηματοδότησης των τραπεζών.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους στα δύο αυτά καταστήματα περιμένουν πως μετά και τις τελευταίες θετικές εξελίξεις θα λάβουν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται (μισθός Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου και το υπόλοιπο 40% από τον μισθό του Δεκεμβρίου).

Αυτό που εξάλλου έχει εξίσου σημασία είναι ότι έχουν δοθεί δεσμεύσεις ότι θα διατηρηθούν προς το παρόν όλες οι θέσεις εργασίας σε όλα τα καταστήματα της πρώην Μαρινόπουλος χωρίς να αποκλείεται όμως η ανακατανομή του προσωπικού προκειμένου να ενισχυθούν τα δύο μεγάλα που θα αποτελούν πλέον τις «ναυαρχίδες» του εγχειρήματος.

Το «μεγάλο στοίχημα» της εταιρείας Σκλαβενίτη όπως έλεγαν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ άνθρωποι της αγοράς, είναι να ανακτήσει το έδαφος που έχασε ο Μαρινόπουλος το διάστημα που ήταν εκτός αγοράς. Πολλοί θεωρούν σίγουρη την επιτυχία λόγω του καλού «ονόματος» και της φήμης που έχει η εταιρεία αλλά και της καλής συνεργασίας με τους προμηθευτές, ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που εκφράζουν τον προβληματισμό τους και κάνουν λόγο για εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, με δεδομένη την κατακόρυφη κάμψη της κατανάλωσης στο λιανεμπόριο τροφίμων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου