ΤΟΠΙΚΑ

Τελευταία πράξη του δράματος για τα 4 παιδιά του 46χρονου Βολιώτη

τελευταία-πράξη-του-δράματος-για-τα-4-πα-556808

Τελευταία πράξη του δράματος για τα τέσσερα αδέρφια από το Βόλο που θρηνούν την απώλεια του πατέρα τους, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο Βερολίνο, όπου είχε μεταβεί σε αναζήτηση εργασίας.

Η κηδεία του άτυχου 46χρονου οικοδόμου, Γεώργιου Τσιργή, θα γίνει αύριο, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στις Αλυκές.

Σήμερα, στις πέντε περίπου το απόγευμα, η σορός του 46χρονου καταφθάνει αεροπορικώς από το Βερολίνο μέσω Κωνσταντινούπολης, στο Αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στο Βόλο.

Τα τέσσερα αδέρφια και η μητέρα τους φθάνουν στο τέλος του Γολγοθά τους. Ενός Γολγοθά που ξεκίνησε όταν ο πατέρας τους, που είχε μεταβεί στο Βερολίνο αναζητώντας εργασία για να συντηρήσει την οικογένειά του, πέθανε ξαφνικά στο σπίτι φίλων του που τον φιλοξενούσαν.

Χρειάστηκε ολόκληρη γραφειοκρατική διαδικασία για τον αποκλεισμό εγκληματικής ενέργειας και για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων εγγράφων, προκειμένου η σορός του 46χρονου να επιστρέψει στο Βόλο και η οικογένειά του να μπορέσει να τον κηδέψει στη γενέτειρά του.

Τα υπέρογκα έξοδα που απαιτούνταν για τη μεταφορά της σορού, και τα οποία τα τέσσερα παιδιά και η άνεργη μητέρα δεν μπορούσαν να καλύψουν, ανέλαβαν ιερείς της διασποράς. Μετά από πρωτοβουλία του πρωτοσύγκελου της Ι.Μ. Δημητριάδος, π. Δαμασκηνού Κιαμέτη, ο οποίος ήρθε σε επαφή με την οικογένεια, ενημερώθηκε ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στην πόλη Χέρτεν στη Γερμανία, πατέρας Απόστολος Αμβράζης. Ο π. Απόστολος είναι ένας από τους εννιά αποσπασμένους στη Γερμανία ιερείς της Ι.Μ. Δημητριάδος, που ανέλαβε να κινητοποιήσει και τους υπόλοιπους, και να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτούνταν για τα έξοδα μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Από εκεί και μετά τα έξοδα καλύπτει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.

Νέες περιπέτειες

Πριν την ανακοίνωση από πλευράς της εκκλησίας να βοηθήσει την οικογένεια, τα παιδιά είχαν απευθύνει έκκληση μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τη συγκέντρωση του ποσού που απαιτείται προκειμένου να μπορέσουν να επαναπατρίσουν τη σορό του πατέρα τους.

Η μικρότερη κόρη του 46χρονου έδωσε στη δημοσιότητα τον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί σε υποκατάστημα της ΕΤΕ στον Αλμυρό.

Η ανταπόκριση των πολιτών ήταν μεγάλη. Μόνο που η τράπεζα μπλόκαρε το λογαριασμό, καθώς δεν ήταν χαρακτηρισμένος «ερανικός». Τα τέσσερα παιδιά, που δεν έχουν έσοδα από αλλού, δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματα που κατέθεσε ο κόσμος για να τους βοηθήσει. Όπως ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ χρειάζονται έξοδα και δικηγόρος, και η διαδικασία είναι χρονοβόρα.

Η τρίτη λοιπόν κόρη του 46χρονου υπέγραψε αίτημα στην τράπεζα, προκειμένου να επιστραφούν τα χρήματα στους πολίτες που τα κατέθεσαν. Το αίτημά της βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

«Από τη στιγμή που τα χρήματα για τη μεταφορά της σορού του πατέρα μου εξασφαλίστηκαν από την Εκκλησία, προτίμησα να κάνω αίτηση να πάρει ο κόσμος που μας βοήθησε πίσω τα χρήματά του. Να μη νομίζουν ότι τους κοροϊδέψαμε», λέει η κόρη του 46χρονου, που περιμένει την έγκριση του αιτήματός της από την ΕΤΕ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου