ΤΟΠΙΚΑ

1.562 μαθητές γνωρίζουν το Π.Θ.

1-562-μαθητές-γνωρίζουν-το-π-θ-556903

Τους αυριανούς φοιτητές του υποδέχεται από χθες το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στους 1.562 φθάνουν μέχρι στιγμής οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να γνωρίσουν τις σχολές και τα τμήματα του θεσσαλικού ΑΕΙ, στο πλαίσιο του θεσμού «Ανοιχτές Θύρες».

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά τις «Ανοιχτές Θύρες» (Open Days), ένα πενθήμερο επισκέψεων μαθητών λυκείων και γυμνασίων με σκοπό την άμεση επαφή των μαθητών με το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και τις σπουδές σε όλα τα τμήματά του. Στόχος της διοργάνωσης είναι να δοθεί έμφαση στην προβολή σύγχρονων επιστημονικών επιτευγμάτων, στη διαφήμιση των ερευνητικών προσπαθειών του ΠΘ και στη μεθοδολογία διδασκαλίας και έρευνας στον ακαδημαϊκό χώρο, διαμέσου επιδείξεων εκλαϊκευμένων πειραμάτων και σύντομων ελκυστικών διαλέξεων ως προς τα ενδιαφέροντα των μαθητών.

Οι «Ανοιχτές Θύρες» ξεκίνησαν από χθες Δευτέρα και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 24/02/17. Το ημερολόγιο και ωρολόγιο πρόγραμμα διαμορφώνεται αποκλειστικά από το κάθε ακαδημαϊκό τμήμα, υπό την εποπτεία του μέλους ΔΕΠ που έχει αναλάβει το συντονισμό.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, τις πόρτες τους ανοίγουν, με βάση το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε, 13 από τα 18 τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το ΤΕΦΑΑ που θα υποδεχθεί 223 μαθητές και ακολουθεί η Κτηνιατρική με 192 μαθητές, το Μηχανικών Χωροταξίας με 170, το Τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική με 140, το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών με 132, το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος με 127, το ΙΑΚΑ με 115, 100 μαθητές θα υποδεχθεί το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης, 92 οι μηχανολόγοι μηχανικοί, 91 το Ιχθυολογίας, 75 μαθητές το Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής, 70 το Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης και 35 μαθητές θα υποδεχθεί το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου