ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο σήμερα ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν

στο-βόλο-σήμερα-ο-πρέσβης-του-αζερμπαϊ-557003

Στο Βόλο θα βρίσκεται σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου ο πρέσβης της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, κ. Ραχμάν Μουσταφάγιεφ, προκειμένου να συμμετέχει στην εκδήλωση που διοργανώνεται στις 19.00 στο αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο, Γ. Καρτάλη και Ροζού 72).

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Ν. Μαγνησίας, με αφορμή το βιβλίο του πρέσβη της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, κ. Ραχμάν Μουσταφάγιεφ, με τίτλο: «Το Αζερμπαϊτζάν ανάμεσα στις Μεγάλες Δυνάμεις, 1918-1920» (Εκδόσεις Ενάλιος, 2016), διοργανώνουν σήμερα ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Οι σχέσεις Αζερμπαϊτζάν – Ελλάδας», καθώς και την παρουσίαση του βιβλίου.

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι: Ραχμάν Μουσταφάγιεφ (πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, Δρ Ιστορίας και Πολιτικών Επιστημών), Μιχάλης Ζουμπουλάκης (καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), Νίκος Κυριαζής (καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), Αννίτα Πρασσά (προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. – Αρχείων Ν. Μαγνησίας, Δρ Ιστορίας). Την εκδήλωση συντονίζει ο Χρήστος Κόλλιας (καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας).

Η σημερινή εκδήλωση-συζήτηση θα αναφερθεί στις πολυμερείς σχέσεις των δύο χωρών, καθώς στους πρόσφατους πολιτισμικούς δεσμούς που εμβαθύνονται σταδιακά χάρη και στις οικονομικές σχέσεις. Στην ενδιαφέρουσα συζήτηση θα συμμετέχει και ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν κ. Ραχμάν Μουσταφάγιεβ, ο οποίος φέτος εξέδωσε το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του με τίτλο: «Το Αζερμπαϊτζάν ανάμεσα στις Μεγάλες Δυνάμεις, 1918-1920», που αναφέρεται στην ιστορία και την εξωτερική πολιτική της Λαοκρατικής Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, της πρώτης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στη μουσουλμανική Ανατολή. Στη μελέτη αυτή του Αζέρου ιστορικού και διπλωμάτη, αναλύεται η θέση και ο ρόλος της χώρας του στην πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων της σοβιετικής Ρωσίας, της οθωμανικής και κεμαλικής Τουρκίας, της Γερμανίας και των συμμαχικών δυνάμεων που επικράτησαν στο Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο κατά την περίοδο 1918-1920.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου