ΤΟΠΙΚΑ

Κίνδυνος από ετοιμόρροπο σπίτι

κίνδυνος-από-ετοιμόρροπο-σπίτι-557965

Τρέμουν κάθε φορά που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο… Φοβούνται ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει το κακό… Κάτοικοι στο χωριό Συκή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, διαμαρτύρονται για ετοιμόρροπο σπίτι που βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο και το οποίο κινδυνεύει να καταρρεύσει ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Πρόκειται για μονοκατοικία που έχει εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες της που δεν είναι κάτοικοι του χωριού. Βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο, σε απόσταση 100- 150 μέτρων από την κεντρική πλατεία.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι, το συγκεκριμένο σπίτι, δεν έχει απλώς υποστεί τη φθορά του χρόνου. Είναι πλέον ετοιμόρροπο, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τους περαστικούς από το σημείο, είτε είναι πεζοί είτε κινούνται με οχήματα.

Οι ίδιοι λένε ότι ο δρόμος είναι πολυσύχναστος. Είναι ο κεντρικός δρόμος του χωριού, κάτω από την πλατεία, που αποτελεί σημείο συνάντησης για τους κατοίκους. «Το σπίτι έχει ρωγμές. Αν «τινάξουν» τα ντουβάρια θα πέσει και θα μας πλακώσει. Ποιος θα περνάει από κάτω… Το σπίτι θέλει κατεδάφιση», διαμαρτυρόταν κάτοικος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Πέρα από τον κίνδυνο που εγκυμονεί για τη σωματική ακεραιότητα των διερχόμενων από το σημείο, κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι τόσο η αυλή όσο και οι εσωτερικοί χώροι έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. «Είναι εστία μόλυνσης για το χωριό. Το σπίτι είναι γεμάτο σκουπίδια» λένε.

Το θέμα οι κάτοικοι έχουν θέσει υπόψη της δημοτικής αρχής, προκειμένου να παρέμβει, καθώς δεν είναι μόνο το γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία αλλά τίθεται και θέμα ασφάλειας των διερχόμενων από τον πολυσύχναστο δρόμο του χωριού.

Μαζί με το αίτημά τους για να βρεθεί λύση για το σπίτι-κίνδυνο, οι κάτοικοι θέτουν και ζήτημα αποκατάστασης του πλακόστρωτου δρόμου πάνω από την περιοχή Πευκώνας. Ο πλακόστρωτος δρόμος θυμίζει πλέον… αγροτικό από τις φθορές που έχει υποστεί. Είναι μήκους μόλις 300 μέτρων, ωστόσο σύμφωνα με διαμαρτυρίες κατοίκων δεν έχει συντηρηθεί και σήμερα παρουσιάζει άθλια εικόνα.

Τέλος, ζητούν αποκατάσταση του δημοτικού φωτισμού. «Από τα 17 φανάρια που υπάρχουν, μόνο τα δύο ανάβουν», λένε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου