ΤΟΠΙΚΑ

Χαλβάς Βόλου χειροποίητος: Οταν η παράδοση συναντά τις σύγχρονες ανάγκες

χαλβάς-βόλου-χειροποίητος-οταν-η-παρά-557977

Οι απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτικού κοινού για ποιοτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, συνάντησαν την παράδοση από το 1841. Και ο Βόλος απέκτησε τη δική του gourmet γωνιά για τη Σαρακοστή κι όχι μόνο… Στην καρδιά της πόλης, στη συμβολή των οδών Ιωλκού 27 και Αλεξάνδρας, λειτουργεί τους τελευταίους μήνες, ένα σύγχρονο κατάστημα, που κρύβει μέσα του τα μυστικά της παράδοσης στην παραγωγή χειροποίητου χαλβά. Ο «Χαλβάς Βόλου χειροποίητος – συνταγή Τσούγκου» ήρθε να φέρει την παράδοση και την ποιότητα, απευθείας στα χέρια του Βολιώτη –και όχι μόνο- καταναλωτή και να τον μυήσει στα μυστικά της υγιεινής διατροφής.

Πίσω από το νέο κατάστημα, κρύβεται μία ιστορία 176 ετών. Όταν το 1841, άνοιγε τις πύλες της η πρώτη -ιπποκίνητη τότε- βιομηχανία που λειτούργησε στο Βόλο, η χαλβαδοποιία Τσούγκου. Η βιομηχανία Τσούγκου λειτούργησε έως και τα τέλη της δεκαετίας του ’80, οπότε και με τη συνταξιοδότηση των μετόχων της Τσούγκου Α.Ε., όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός, αγοράστηκε από την εταιρεία του Ελευθέριου Χαρμάνη. Μαζί με τον εξοπλισμό, στα χέρια της νέας εταιρείας, πέρασε όλη η τεχνογνωσία και τα μυστικά της παραγωγής του παραδοσιακού χαλβά. Και η παράδοση συνεχίζεται πιστά…

Ο χειροποίητος χαλβάς Βόλου με τον οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές και κατέστη περιζήτητος σε όλη την Ελλάδα, συνέχισε να παράγεται και να διατίθεται μόνο μέσω χονδρικής από την οικογένεια Χαρμάνη. Το καταναλωτικό κοινό που ζητούσε να γίνει μέρος της παράδοσης και να αποκτήσει τη δική του γωνιά για να μυηθεί στα μυστικά του επονομαζόμενου και γλυκού της Σαρακοστής, ήταν το… κλειδί που ξεκλείδωσε την πόρτα της γεύσης, στο κατάστημα που άνοιξε στην οδό Ιωλκού 27.

Σε ένα σύγχρονα διαμορφωμένο χώρο, με υποδειγματική καθαριότητα και αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, ο Βολιώτης, μπορεί διερευνήσει τις ευεργετικές ιδιότητες του χαλβά, του ταχινιού, του σουσαμιού, να ανακαλύψει τα μυστικά της παραδοσιακής τέχνης παραγωγής του και να επιλέξει ανάμεσα από περισσότερες από δέκα διαφορετικές γεύσεις φρέσκου ζεστού χαλβά, που φθάνει απευθείας από το καζάνι όπου ζυμώνεται, στα χέρια και το τραπέζι του καταναλωτή.

Για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής, παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα να προμηθευτούν χύμα ταχίνι ολικής άλεσης ή λευκό, επιλέγοντας μία από τις πολλές συσκευασίες που παρέχονται από το ίδιο το κατάστημα ή φέρνοντας το δικό τους σκεύος από το σπίτι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου