ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνία για τις καταλήψεις από γονείς μαθητών του ΓΕΛ Αγριάς

αγωνία-για-τις-καταλήψεις-από-γονείς-μ-558092

Την αγωνία τους για τις ώρες μαθημάτων που χάνονται στο Γενικό Λύκειο Αγριάς, εξαιτίας των μαθητικών καταλήψεων, οι οποίες πολλές φορές αποφασίζονται από μειοψηφίες μαθητών, εξέφρασαν γονείς στη σύσκεψη που συγκλήθηκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με τη συμμετοχή και εκπαιδευτικών του σχολείου.

Η σύσκεψη συγκλήθηκε στον απόηχο του επεισοδίου που σημειώθηκε μεταξύ γονέων και μαθητών κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάληψης, αλλά και στον απόηχο του σχολικού συμβουλίου που δεν έγινε, καθώς οι μαθητές κράτησαν κλειστές τις πόρτες του σχολείου. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάληψης, γονείς επιχείρησαν να σπάσουν το λουκέτο στην αυλόπορτα και ήρθαν στα χέρια με μαθητές, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός μαθητή κι ενός γονέα.

Στο Γενικό Λύκειο Αγριάς, έχουν ήδη συμπληρωθεί 12 ημέρες καταλήψεων από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και αρκετοί ήταν οι γονείς που εξέφρασαν την ανησυχία τους στη συνάντηση για το πώς θα καλυφθεί η διδακτέα ύλη. Όπως τόνισαν κάποιοι γονείς, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στο φροντιστήριο, με αποτέλεσμα κάθε ημέρα κατάληψης να έχει επίπτωση στα παιδιά που δεν πηγαίνουν φροντιστήριο και που περιμένουν από τους καθηγητές τους στο σχολείο να μάθουν τα απαραίτητα.

Μάλιστα μίλησαν για αποφάσεις καταλήψεων που λαμβάνονται από μειοψηφίες και κατήγγειλαν παραβατικές συμπεριφορές μαθητών, με ορισμένους να προτείνουν ακόμη και παρέμβαση αστυνομίας ή εισαγγελέα. Εξέφρασαν μάλιστα το φόβο ότι οι καταλήψεις θα συνεχιστούν.

Τόσο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας όσο και από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι το χαμένο έδαφος της σχολικής ύλης θα καλυφθεί, έστω κι αν χρειαστεί να κοπούν κάποιοι περίπατοι ή να αναμορφωθεί το πρόγραμμα των μαθημάτων.

Οπως ανέφερε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, όλα τα προβλήματα μπορούν να λυθούν αν υπάρχει ενσυναίσθηση και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Πρότεινε σε περιπτώσεις καταλήψεων να εξετάζονται πρώτα τα αιτήματα των μαθητών κι αν μπορούν να ικανοποιηθούν, ενώ σε περιπτώσεις που οι καταλήψεις οφείλονται στον εφηβικό παρορμητισμό, να επιχειρείται μέσα από διάλογο η λύση του προβλήματος. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σαβελίδης, τόνισε ότι η εκπαιδευτική οικογένεια έχει τους μηχανισμούς -όπως η σύγκλιση του σχολικού συμβουλίου- για να εξετάζει και να επιλύει τυχόν προβλήματα.

Η κατάσταση στο σχολείο δείχνει να εξομαλύνεται, όπως άλλωστε σημείωσε ο διευθυντής του ΓΕΛ Αγριάς, Δημοσθένης Τριανταφύλλου. Χθες τα μαθήματα στο σχολείο έγιναν κανονικά και στο τέλος μοιράστηκαν και οι βαθμοί των μαθητών. «Μόνο μέσα από το διάλογο, μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας», ανέφερε ο κ. Τριανταφύλλου.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Δευτέρα, συνάντηση με στελέχη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας θα έχουν οι μαθητές δια των εκπροσώπων τους στο 15μελές και στα πενταμελή μαθητικά συμβούλια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου